16 de desembre 2014

Clavegueram de París (Egouts de Paris)

Bé, toca parlar una mica de París.

París és una ciutat a la que ja he tingut la sort d’anar-hi diverses vegades (tot i que sempre en hivern i és una putada perquè hi fa molt de fred!!). El cas és que aquesta vegada vam aprofitar per veure coses que altres vegades no havia pogut veure, com el Museu Rodin o les clavegueres.

Si recordeu un cop ja vaig visitar les deBarcelona. París és una mica diferent: no per les instal·lacions en sí, que no deixen de ser túnels per on baixen aigües pudents, sinó pel fet de que a la ciutat francesa n’han fet un museu, de manera que en una determinada zona prop del riu (al costat del pont Alma on va morir la Lady Di), pots pagar una petita entrada (4 euros) i visitar lliurement la part habilitada amb tot ple de panells explicatius sobre el funcionament.
Per exemple, et comuniquen que l’aigua del robinet és de qualitat. És a dir, l’aigua de l’aixeta. De fet a París als restaurants et posen aigua de l’aixeta sempre que vulguis, això està bé. Jo que bec sempre aigua, abarateix la consumició :-D (per cert, qui digui que menjar a París és car menteix, és com Barcelona, hi ha de tot, i la majoria d’àpats que vam fer van ser menús força bé tant de preu com de contingut) (l’atenció ja no tant….) ;P Seguim, però, amb el tema de les clavegueres:

Barca netejadora


Una mica d’història:  els orígens es remunten cap a l’any 1200, any on es van intentar separar les aigües brutes per tal de millorar la salut de la gent. Uns cent i pico anys més tard van començar a posar uns intents de clavegueram al barri de Montmatre, i amb el pas dels anys van anar fent proves i intents fins arribar al que tenen ara, fruit dels coneixements del baró Haussman l’any 1850 (una xarxa que va anar arribant a tots els carrers de la ciutat). Actualment estem parlant de 2.100 km que a més fan múltiples funcions.

Dues curiositats per acabar:

1)      Al 1984 va aparèixer un cocodril, tal com mostra aquest panell informatiu amb foto:


2)      Per 10 euros, emporta’t un souvenir: una rata realista!!! ;-)


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les rates de veritat quin preu tenen? XD

Eli Ramirez ha dit...

jajajaja vaig preferir no preguntar :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails