02 d’octubre 2014

Toulouse, 27 i 28 de setembre

M’agrada tenir el blog per anar posant les coses que vaig fent... però molt sovint no tinc hores per posar-ho tot!

El cas és que aquest cap de setmana passat he anat a Toulouse. Vam aprofitar la companyia aquesta d’autobusos low-cost, MEGABUS, i ens va sortir el trajecte per un preu molt ridícul: 5 euros l’anada i 5 euros la tornada. Això sí, cinc hores i mitja per trajecte.

Dissabte vam agafar el primer bus. Surt a les 6 del matí i arriba a la ciutat francesa poc abans de les 12. Lo bo del cas es que l’estació de bus està al centre mateix, per lo qual tot és molt fàcil! L’hotel estava allà al costat mateix.

El dia el vam aprofitar MOLT.

Per començar vam anar a Saint-Sernin, l’esglèsia romànica més gran d’Occitània i la segona de tot l’estat francès (la primera és a Cluny). Es diu així perquè a sota les seves pedres se suposa que hi està enterrat el bisbe Sant Sadurní, que va ser martiritzat l’any 250.
Un cop vista l’esglèsia, vam caminar fins arribar a un parc decorat com si fos japonès. En realitat és un parc que està dins d’un altre, i clar, al principi no hi vèiem res japonès i ens estranyava una mica...però quan ho veus es preciós!


Tortuga i peix
Jo duia samarreta "Volem votar"
Després vam seguir caminant fins arribar a la plaça del Capitoli. Hi havia una mena de fira i alguns actes. Lo millor de tot va ser veure que també hi havia un BIBLIOBÚS. 


També hi havia una mostra gastronòmica i vam picar alguna cosa i ens van donar mostres d’una mena d’avecrem a la francesa.


Mentre seguíem caminant pels carrers comercials, vam trobar una biblioteca pública especialitzada en infantil i juvenil. Ens va encantar i vam aprofitar per dir que erem bibliofrikis provinents de Barcelona, lo que va fer que ens donessin materials i algun punt de llibre (chapeau!).


Després vam visitar la Catedral de Saint Etienne, que era molt gran, i després el convent dels Jacobins, que no era tan gran però tenia una llum de colors impresionant.


Farts de tanta esglèsia, vam dedicar una horeta a visitar botigues, que bàsicament van ser llibreries de còmics, perquè deu ni dó el negoci de la bande desinée per aquelles contrades.


Per acabar el dia, encara vam tenir temps de visitar una mostra de curtmetratges d’animació i tot! Durava poc més d’una hora i alguns curts eren xulíssims. A mi em va encantar l’últim que van projectar, protagonitzat per un cowboy i un indi de plàstic. De fet són els protagonistes de PÁNICO EN LA GRANJA, però és un vídeo a part (Panique au village: La bûche de Noël)L’endemà vam fer una mica de ruta pel riu i vam visitar alguns parcs (Jardin des plantes, Jardin Royal i Grand Ronde). 
Exupéry
També ens va donar temps de visitar el Musée des Agustins, un antic recinte enorme que actualment conté obres tant dels monjos agustins com donacions particulars o expropiacions.
Molt bonic tot. I ens vam inflar de crêpes!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails