06 de setembre 2014

Locals de la setmana: Planelles Donat, Vioko i Granja Viader

Per variar una mica i per celebrar que ja tanquem l'estiu, avui parlaré d'un parell de gelateries i una granja/bar, no de restaurants. 

Vioko
 
(imatge extreta de la web)
El Vioko està a la Barceloneta. Durant tres anys vaig treballar a la Barceloneta i mai m'hi vaig acostar, però aquest estiu ho he fet. 

Vioko és una geleteria que a més fa de botiga de petits plaers xocolataires. Crec que tenen un local al Born també. (La veritat és que la web és una mica rara i no sembla acompanyar l'esperit del local) Els gelats els fan ells amb materials de primera qualitat, i la veritat és que són molt bons. I tenen molta varietat!
El local estava ple de gent demanant. De fet quan vam demanar ja se suposa que estaven tancant però entrava tanta gent que se'ls s'hi feia bastant impossible... :)


Planelles Donat

I la setmana passada vaig posar els peus per primera vegada al Planelles Donat, un local d'aquests "mítics" situat al Portal de l'Àngel i que durant el període d'hivern vénen turrons i a l'estiu orxates i gelats. ("Tradició i qualitat des de 1985"). Jo no m'hi havia fixat mai però té un segon pis des d'on es pot veure a la gent que passeja pel carrer (cal dir que les cadires del costat de la finestra són les més sol·licitades i deu costar trobar-ne... :-o).

Tenen productes artesanals i tenen en compte a la gent diabètica, celíaca i els intolerables a la llet. Pel que fa als gelats, el producte estrella és el de torró (tot i que jo vaig optar per menjar-ne un de festucs).

Granja Viader

Tanquem amb un clàssic: el lloc on es va inventar el Cacaolat!

Tot i que ara tenen Facebook, el pot de canyetes de plàstic és retro

Aparador
La Granja Viader està empeus des de 1870, i sempre ha sigut de la mateixa família (cinc generacions!).
Podeu llegir la història sencera a la pàgina web, és interessant. La família va tenir 7 fills i van ser molt innovadors amb el tema de la llet. L'any 1925 van promoure la fundació LETONA i des d'allà es tractava llet de tot Catalunya.

De fet es va fabricar amb l'ajuda d'un químic hongarès

2 comentaris:

Alex Pler ha dit...

M'encanta el Vioko! El del Born està just al costat de Santa Maria del Mar i ara per ara hi va menys gents, així que pots demanar més tranquil·lament.

Eli Ramirez ha dit...

Jo vaig etsar treballant al costat del del passeig i mira, fins fa poc no hi he anat. Són molt bons!! (el del Born ara mateix no caic!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails