30 de maig 2014

Salamanca

Amb una mica de retard, comento el que va ser el viatge a Salamanca que vaig fer a principis de maig. Va ser la "III Trobada Boja", una trobada de col·leccionistes de punts de llibre que cada dos anys es fa en una ciutat diferent :-)

M'ho vaig passar molt bé. 
Vam visitar Salamanca (no havia estat mai, i a més, no m'havia fixat mai que estava tan a prop de Portugal XDD). També vam visitar dos poblets: Ciudad Rodrigo i La Alberca. Tot molt bonic. De fet vaig fer desenes de fotos però seleccionaré quatre o cinc per fer-ne un tastet. Un altre dia us parlaré de les BIBLIOTEQUES que vaig veure (dues), dels pobles i dels museus (bàsicament la Casa Lis i el Museu de les Tortures jajaja). 

Una de les primeres coses que vaig fer va ser buscar la granoteta i l'astronauta. La granota és pràcticament impossible trobar-la si ningú t'ho diu, perquè hi ha milers de coses i la granota és més aviat un cap gros jajajaja.


Tot i així sempre hi ha turistes que en parlen i gent senyalant-lo que us poden "facilitar" la troballa. 
Més fàcil i més divertit és l'astronauta de la façana de la catedral (una de les dues, perquè en tenen 2!). Això és perquè amb les restauracions es permeten posar-hi algun element contemporani. Es veu que el casco sempre li treuen i per això va sense el vidre del davant. També hi ha un monstre menjant un gelat de tres boles... :-)


La plaça reial (o era Plaça Major?) amb botellón:


Els "vítores" a les parets i que antigament es feien amb sang de toro quan una persona es graduava (i a Barcelona encara se'n conserva algun, per cert!)

  ... i el riu Tormes amb el bitxo de l'entrada que surt citat al Lazarillo:

"Lázaro, llega el oído a este toro y oirás gran ruido dentro de él", hecho lo cual el invidente le propinó un soberbio golpazo contra el pétreo verraco, y riendose dijo: "Necio, aprende, que el mozo del ciego un punto ha de saber más que el diablo".

Lazarillo amb el cec

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails