25 de maig 2014

La peli de la setmana: Nebraska (Alexander Payne)

Vaig veure Nebraska abans de l'estrena gràcies a una pre-estrena del Tr3sC als cinemes Verdi... el que passa és que se'm va passar completament parlar-ne aquí al blog! :)


Si no l'heu vist almenys segur que us sona, ja que ha guanyat diversos premis i nominacions, entre elles 6 nominacions a l'Oscar i 5 als Globus d'Or, incloent les categories principals de millor director i millor pel·lícula.

La pel·lícula va captivar a la crítica i a tot arreu se'n parlava bé. Tenia ganes de veure-la i al final, un cop vista, vaig pensar que igual... bé, per mi almenys, potser està una mica sobrevalorada...

La peli va d'un home molt gran amb ja certs problemes de demència que rep una publicitat a casa seva dient que ha guanyat un milió de dòlars. Com un nen s'aferra amb il·lusió a la paperetea propagandística i decideix creuar el país sencer per anar a recollir els seus diners.
Com que no pot conduir, un dels seus fills l'acompanya amb cotxe.

És una d'aquelles pelis de carretera (road-movies es diuen, oi?) Bé, doncs això: és una road movie d'un pare i un fill que creuen el país en busca d'un impossible.

La gràcia de la pel·lícula és la tendresa que desprèn: pare i fill havien estat molt distanciats per culpa de l'addicció a l'alcohol (del pare), però aquest viatge fa que poc a poc els lligams es tornin a unir. Té el punt còmic però també el punt drama.

És maca, sí, però se'm va fer llarga: són quasi dues hores de film, amb molta carretera (bé això en part em va agradar perquè es va veient l'amèrica rural i profunda). XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails