19 d’abril 2014

Restaurant de la setmana: La Carpa (Banyoles)

Avui he estat a Banyoles.

Si havíeu anat a Banyoles anys enrera, potser recordareu LA RAMONA

La Ramona, anomenada així per la famosa cançó espanyola, era una carpa enorme en un petit aquari-gàbia. Era un atractiu turístic que sobretot atreia nens i nenes, crec que per 100 pessetes et venien una bosseta de menjar de peix per alimentar-la.

Bé, aquesta carpa, em sap greu però ja no existeix. Es va morir! (fet totalment normal tenint en compte que jo la recordo d'haver-la vist de ben petita i després anys després encara hi era!). Bé, el cas es que com que a Banyoles tenen costum de dissecar-ho tot (amb perdó per l'humor negre), doncs la carpa Ramona, també:


Veig que fins i tot té una entrada de Viquipèdia dedicada. Diuen que va ser una carpa amb sobrepès que s'exhibia a la Pesquera d'en Lero. (nota: les pesqueres són aquelles casetes que s'endinsen al llac). Avui en dia aquesta pesquera s'ha convertit en Oficina de Turisme. Casualment ha sigut a dins d'aquesta oficina on hem preguntat per la Ramona i ens han dit que malauradament va morir però que està dissecada al Restaurant la Carpa.

I tot aquest rollo previ és per parlar-vos del restaurant, tot i que em venia més de gust parlar primer del peix gordinflón.

Bé, el Restaurant La Carpa és un restaurant grandet que està al costat mateix de l'estany, just davant d'on hi ha la pesquera reconvertida en punt d'informació.
Sent diumenge i festiu ens hem trobat un menú que costava 18 euros per persona i que incloïa dos plats i postre, pà i beguda. Hi havia la opció de "Eco-menú", per 12 euros i amb plat únic.

De primer he escollit uns macarrons a la bolonyesa i de segon botifarra a la planxa. De postres, un flam :-). És un restaurant agradable, el personal molt atent i servei ràpid: una bona coordinació entre personal. 
Disposa també d'una terrassa àmplia on poder menjar (entaulats com a dins). El que passa es que començava a bufar el vent i hem preferit menjar a dins. 

El millor de tot es que està al costat del llac, o sigui que es pot fer una volteta i després dinar (com hem fet nosaltres) o bé, dinar i després fer una volteta pel llac per fer baixar el menjar :)

Per cert, al restaurant hi ha fotos recordant l'antiga pesquera de'n Lero i la història de la carpa Ramona.


La pesquera es va iniciar com a ens turístic l'any 1929, gràcies a Josep Roure i Maria Pi. La Ramona pesava uns 20 kilos i era molt habitual que escoles i famílies l'anessin a visitar (i de fet jo recordo haver-hi anat amb el cole, després de visitar el Museu Darder quan encara era retrofantàstic).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails