13 d’abril 2014

La pel·lícula de la setmana: Amadeus, Mi familia y otros animales

No comentaré una peli, sinó dos (realment no les he vist aquesta setmana, però si en lo que portem de 2014)

Amadeus (Milos Forman, 1984)

No havia vist mai aquesta pel·lícula (sí, ja sé que és molt coneguda!). El cas és que a classe d'il·lustració ens van posar un exercici de dibuixar una escena de la Flauta Màgica (la que surt el Papageno per primera vegada) i algunes persones van mencionar la peli. Com que deien que era tan bona, vaig optar per agafar-la de la biblioteca i mirar-la.

I bé, està bé, eh!! però em va resultar excessivament llarga (tres hores?) i excessivament exagerada (Mozart té un comportament bastant absurd i dubto que, malgrat la seva excentricitat i genialitat, fos d'aquella manera). El riure realment posa molt nerviós :-P

Bé, per qui no l'hagi vist dir que la peli centra l'argument en la rivalitat existent entre el jove Mozart i el madur i reconegut Salieri.
Opinions al marge, l'obra és una gran peli on es cuiden al màxim els detalls i on tots els actors borden el paper. Realment m'alegra haver-la vist!

Mi familia y otros animales (Sheree Folkson) 2005
 
El visionat d'aquesta pel·lícula també té una explicació: fa uns mesos em vaig apuntar a un club de lectura (Club de Lectura Llibres Lliures). Ara ja no puc anar perquè ho fan els dimecres i tinc classe, però bé, quan hi anava, un dels llibres que havíem de llegir era aquest, Mi familia y otros animales, del petit dels Durrell (Gerald Durrell).

Aquí m'ha passat una cosa semblant a l'anterior exemple: molta gent em va dir que el llibre era bo i que m'agradaria... però era massa descriptiu i me'n vaig cansar! i vaig fer trampeta i vaig mirar la peli. Però va ser un desastre perque la peli és un telefilm (movieTV) de poca monta i la gràcia del llibre són les descripcions dels animals que a la peli no surten XD

Bé, per qui no ho sàpiga, Gerald Durrell va ser un gran naturista i de petit va viure uns anys a una illa grega, lo qual va aprofitar per conéixer, recollir (i adoptar!) desenes d'animalets (per a la decepció de la seva excèntrica família).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails