09 de març 2014

La peli de la setmana: Lo imposible (Juan Antonio Bayona)

L'altre dia vaig agafar de la biblioteca la pel·lícula "Lo imposible". En el seu moment la vaig voler veure i després no hi vaig pensar més... o sigui que ja era hora de veure-la :-)

La pel·lícula està dirigida per Juan Antonio Bayona. És cinema espanyol però, al necessitar una inversió tan gran suposo que la va voler fer més internacional i està rodada en anglès, amb actors estrangers. Els protagonistes bàsicament són tres: Ewan McGregor (pare), Naomi Watts (mare) i Tom Holland (fill). En realitat són tres fills, però els altres dos són més petits i quasi no tenen protagonisme.


La pel·lícula va del tsunami tailandès de l'any 2004. El títol és molt encertat, doncs es tracta d'una història real que li va passar a una família catalana (família Álvarez-Belón) i que va sobreviure a l'increïble desastre natural... i de fet tant el director com la pel·lícula van guanyar Premis Goya (entre d'altres) i el Goya si no m'equivoco el van tirar al mar en honor a totes les persones que van morir al tsunami.

La pel·lícula està molt ben feta, molt. Està rodada sobretot entre Espanya i Tailàndia (sobretot a Alacant, als estudis de la Ciutat de la Llum) (també van utilitzar estudis nordamericans). Lo impressionant de la peli és que es van evitar al màxim els efectes especials: es veu que als estudis valencians hi ha el tanc d'aigua més gran d'Europa (tercer al món) i que va servir per recrear el tsunami. Li dóna molt realisme.El nen protagonista és britànic i abans de fer la pel·lícula havia interpretat a Billy Elliot al teatre :-) (m'agrada molt Billy Elliot). Podeu llegir més sobre aquest nano aquí.

Una última cosa: la Marta Etura (que sóc súper fan) fa un mini paper a la pel·lícula :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails