17 de març 2014

Excursió al Pantà de Vallvidrera

Ara que arriba el bon temps us vull recomanar una petita excursió que crec que val força la pena: el Pantà de Vallvidrera.

És un lloc tranquil i agradable per anar a fer una volta tot passejant o per anar-hi a fer picnic :). Jo n'havia sentit a parlar alguna vegada, però l'article que van publicar fa temps a la web de "sortir amb nens" em va acabar de convèncer (nota: ni tinc fills ni tinc intenció de tenir-ne, però la web de sortir amb nens està molt bé jajajaja).


El pantà es va inaugurar l'any 1864 amb la ferma intenció de subministrar aigua a Sarrià, que llavors encara era un poble. Per arribar-hi és molt senzill: s'ha d'agafar el Ferrocarril (FGC) i baixar al Baixador de Vallvidrera (ara ho dic de memòria però per si de cas assegureu-vos, jo ja fa uns mesos que hi vaig anar). Després un cop baixeu del tren s'han de caminar uns 10 minuts i ja hi sereu.

A part del pantà hi ha dues coses més d'interès:

  • La Mina Grott: ara és un pas tancat però antigament (1855) era un túnel que feia quilòmetre i mig i que connectava el Pantà amb Vallvidrera. Més tard, a principis del segle XX, un enginyer que es deia Carles Emili Montañés va utilitzar aquest pas per fer un trenet per als ciutadans que volguessin passejar per la zona. Era un trajecte de només sis minuts però només va funcionar un any (de 1908 a 1909). El que en queda és això, un cartell brut i un pas barrat:

  • La caseta del guardià (vigilant del pantà). Actualment està restaurada i és un punt d'informació sobre la història de l'entorn. Unes plaques informatives expliquen tot això de la mina, dels enginyers, el trenet, el pantà, la caseta... bé, una mica de tot. Molt interessant. Us deixo de mostra el plafó informatiu de la restauració de la caseta i us adjunto també una foto actual:


 

El lloc, com veieu, és bonic i si fa bon temps és una opció molt a tenir en compte. 

A dins la caseta una de les coses que expliquen és que està prohibidissim abandonar animals al pantà (Barcelona avisa sempre d'això: no deixeu tortugues ni peixos als pantans i llacs!). Per culpa d'això, hi ha espècies que estan eliminant les espècies locals....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails