14 de març 2014

El dia que Catalunya va dir prou (Pere Martí Colom)

Vaig agafar aquest llibre de la biblioteca perquè em va cridar l'atenció. I realment és un llibre primet, senzillet i que explica d'una manera ben clara com es va crear l'ANC (Assemblea Nacional de Catalunya).


Escrit pel periodista Pere Martí, el llibre fa un repàs dels mesos (anys!) abans de l'11 de setembre de 2012. L'Assemblea es va començar a iniciar l'any 2009 a Arenys de Munt, arran del primer referèndum sobiranista. 
Són curioses algunes coses, com per exemple que per començar a treballar ho van fer des de Internet i ningú sabia el nom de la resta. Eren un grup de 40 persones escollides amb cura i representants de diferents moviments. Per no aixecar sospites al Servei d'Espionatge espanyol (o com es digui) van buscar un servidor a l'Índia i van començar així a preparar documents de constitució de l'entitat i, sobretot, el full de ruta a seguir.


El llibre acaba a principis d'any del 2013. Es deixa entreveure que hi haurà una activitat al Camp Nou (el multitudinari concert de finals de juny!) i no diu res de la cadena humana (Via catalana per a la independència). En fi, que potser m'he deixat menjar una mica més el coco amb aquesta lectura ;-P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails