09 de febrer 2014

Peli de la setmana: Saving Mr. Banks (Al encuentro de Mr Banks)

Aquesta setmana he vist dues pelis al cine: Nebraska i Saving Mr Banks. Les dues m'han agradat molt, però la del Mr Banks molt i molt més... per no dir que crec que quan faci el resum de pelis vistes al 2014 ocuparà el primer lloc :)


Pels que no n'hagueu sentit a parlar, veient el cartell us podeu fer una mica a la idea: dos personatges que projecten una ombra: Tom Hanks amb l'ombra de'n Mickey i Emma Thompson amb l'ombra de la Mary Poppins. 
Ell interpreta al Sr Walt Disney i ella, P.L Travers, escriptora i autora del llibre de la Mary Poppins.

Una vegada em van comentar que adaptar la pel·lícula va ser un suplici, que la senyora no volia vendre els drets i que Disney va haver d'insistir moltíssim... i poc m'imaginava que en menys d'un any en farien la pel·lícula, ... va ser tota una sopresa. I veure el tràiler va ser una mena de: "OH, LA VULL VEURE!". :-)

No m'ha decebut gens ni mica. És preciosa.
La pel·lícula va d'això: de com al llarg d'uns 15 anys Walt Disney va insistir en la cessió de drets i de com, un cop la té mig convençuda, la convida a Los Angeles per a l'adaptació del guió. Les mil i una condicions i pegues que va trobant-hi són totalment reals i documentades, ja que la senyora volia que totes les trbades fossin enregistrades amb àudio (QUEDEU-VOS FINS AL FINAL, MIREU ELS CRÈDITS SENCERS AL FINAL DE LA PELI).

Julie Andrews, Walt Disney i PL Travers
Els actors estan molt bé (ella sobretot!). La BSO s'acompanya de cançons que tots coneixem i surts del cine amb unes ganes bojes de tornar a veure Mary Poppins. Oh let's go fly a kite!

El que més m'ha agradat és la part personal de l'autora: no només surten les negociacions sinó que la peli ens permet saber una mica més d'on surt aquest personatge, el Senyor Banks, el punt sentimental-llagrimeta de l'obra. També m'ha agradat molt la relació odi-amor de l'escriptora amb el Mikey Mouse i tot el que ell representa...


En fi, que m'ha encantat, però moltíssim!

Quan fa que no escolteu la BSO de Mary Poppins? ja trigueu!! Chim chimi chim chimi chim chim chiri.... jejejejeje. O la de fer volar l'estel, o la de son solo dos peniques....

Let's go fly a kite

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails