05 de gener 2014

La peli de la setmana: La vida de Adèle (i altres pel·lícules del 2013)

La vida de Adèle (Abdellatif Kechiche)

La vida de Adèle em va encantar.
Està basada en el còmic "El azul es un color cálido", jo no ho sabia, ara ja ho sé i de fet ha sigut la primera lectura 2014, ja que me l'he comprat (però en parlaré un altre dia). De fet el llibre i la peli no concorda.

Adèle és una noia de 15 anys que de cop i volta s'enamora a primera vista d'una noia amb cabells blaus. Després d'aquesta primera impressió/obssessió veiem com es converteixen en una parella més o menys estable fins que arriben els problemes... un gran drama que no m'agrada com acaba :-(

Dura tres hores, però no se'm van fer pesades: es van veient els camins cap a la maduresa de la noia, des dels seus primers dubtes i pors. 
S'ha dit que el rodatge va ser un infern i m'ho crec, tot i que les dues protagonistes ho claven, estan molt bé en el seu paper.

Alien (Ridley Scot)

Mai havia vist Alien. La veritat és que la vaig veure i em va impressionar, tant que vaig anar al catàleg de la biblioteca per reservar-me les tres següents parts... el que passa es que em van arribar en una época que no tenia gens de temps i les vaig retornar sense mirar-les... XD però està pendent!
.
Dibuix Eli inspirat en la película
No cal que expliqui de que va, no? :)
Em van assaltar alguns dubtes: primer, quan viatgen s'estiren per no consumir energia i dormen durant mesos: no mengen? segon: el gat, que coi hi ha en una nau espacial? i perquè fumen dins la nau? I no floten! hi ha gravetat!


Altres pelis vistes al 2013 i que es van quedar sense menció al blog:

Va d'una dona immadura

Em va impressionar bastant
Segona part cutre cutre
És tema clàssic, però està molt bé
Sueños de Shangai, molt lenta...
Peli del oeste, de diumenge tarda

És maca...
Vale ja està. Propòsit 2014: comentar les pelis quan toca per no deixar que s'acumulin a final d'any, jajaja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails