20 de gener 2014

"Iaia!" Montserrat Carulla s'acomiada dels escenaris al Teatre Romea

Del 26 de desembre fins ahir, 19 de gener, al Teatre Romea s'estava representant Iaia!, l'obra de teatre amb que Montserrat Carulla deixa els escenaris.La situació s'ho valia i vaig anar-hi divendres. El teatre era força ple, que dic força: estava a tope, ple màxim crec. Suposo que el reclam Carulla ha fet aixecar del sofà a molta gent. 

Iaia! és una obra senzilla, simple diria jo: es deixa veure, però no és una gran obra. Està escrita pel seu propi fill (Roger Peña) i interpretada per Vicky Luengo i Aleix Peña (fill del director i nét de Carulla). Una obra de caire familiar, feta a mida per que la Montserrat Carulla brilli i deixi un bon record.

L'argument és aquest: una jove parella es coneix una nit i decideixen passar la nit junts. Un cop són a casa d'ell i estan "a punt" apareix l'àvia d'ell alegant que fan massa soroll i que no pot dormir. I bé, així comença i és més o menys d'aquest estil: els dos joves no poden consumar la seva passió i l'àvia fa intervencions còmiques amb molt d'humor.
Problema? jo crec que el personatge d'ella (la noia jove) és irreal, no pot existir una persona així, tan superficial... m'explico: l'argument té punts drama i la història és massa còmica, el personatge interpretat per Vicky Luengo està massa fora de lloc. A mi particularment em va posar força nerviosa.


Ara bé! el conjunt de l'obra es deixa veure. Sap greu que una gran actriu s'acomiadi amb una història tan petitona però primerament, s'ho pot permetre perquè ja ha demostrat molt. Segonament, acabar la seva carrera teatral amb una obra escrita pel seu fill i interpretada juntament amb el seu nét és tot un orgull. I tercer, i molt important també: Montserrat Carulla s'acomiada al Teatre Romea, escenari on va debutar fa 50 anys. Gran!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails