13 de novembre 2013

Sense ficció: Forenses

No sé si acostumeu a veure els reportatges que fan al Sense Ficció (dimarts nit, Tv3). Jo en miro alguns, no tots. Alguns són de producció pròpia i d'altres són comprats a fora (documentals destacats). Al blog he parlat algun cop de Sense Ficció, en concret:


Bé, el que van fer ahir em va impactar força. Es un documental que gira al voltant dels professionals que es dediquen a la medicina forense.

El documental es va estrenar fa uns mesos al Festival Internacional de Documentals de Barcelona, el DocsBarcelona. És producció de TVC i està dirigit per Josep Rovira.

El que han fet és agafar a persones que treballen de forenses i mirar una mica quin és el seu dia a dia. Se'ls hi pregunten vàries coses, com per exemple, que en pensen de la seva feina, quines són les seves pors, els casos que potser els han impactat més, temes de fe, també... en fi, un punt de vista que potser no estem acostumats a veure, perquè segons ells mateixos diuen, a la tele fan CSI i sembla que tots els professionals del sector hagin de ser guapos i ràpids, quan en realitat és evident que no és així. Sol ser una feina lenta, no sempre trobes la causa de la mort a la primera (ells són els qui després passen els informes al jutge etc).

Em va impactar una dona que explicava el cas dels nanos atropellats pel tren a Castelldefels la nit de St Joan. La recomposició dels cossos... no sé. També es feien equivalències amb la cuina, el fet de tallar la carn, si hi ha alguna cosa que procuren no menjar, etc. Tot plegat ben curiós.

O sigui que si us pica la curiositat, podeu veure el reportatge a la web del programa:

http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?itemid=49701

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails