15 de novembre 2013

Participació a l'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública

Aquest any ha sigut la novena edició de l'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública, una proposta formatiba que s'adreça al personal de les bibiblioteques públiques i que s'organitza des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i coordinada per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació.Aquest any el tema central ha estat "Biblioteques públiques i eines 2.0"-

L'estructura de l'Escola es divideix en dues sessions presencials separades per 15 dies. Aquí podeu veure el programa de conferències i tallers. Entre una sessió i una altra, els assistents podien apuntar-se a uns debats virtuals per reflexionar al voltant de quatre temes:


  • Espai 1: Promoció a la lectura d'infants i joves a la xarxa. Moderat per Laia Ventura (Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar) i Iris González (Biblioteca El Carmel-Juan Marsé de Barcelona)
  • Espai 2: Promoció a la lectura d'adults a la xarxa. Moderat per Neus Catsellano (Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona) i Daniel Sánchez-Pardos (Biblioteca Ca n'Altamira de Cerdanyola del Vallès)
  • Espai 3: Col·leccions i especialitzacions a la xarxa. Moderat per Mireia Siles (Gerència de Serveis de Biblioteques) i Jordi Canal (Biblioteca La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat)
  • Espai 4: Autoformació i formació a la xarxa. Moderat per Txell Trullas (Biblioteca Can Pedrals de Granollers) i Eli Ramírez (DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials)
-
L'espai 4 és el que vam moderar la Txell Trullàs i jo mateixa. Els assistens, uns 25, van fer aportacions al voltant de dos eixos: la formació que s'ofereix a les biblioteques per una banda i la formació i autoformació que s'ofereix fora de les biblioteques i, molt especialment, la formació dels bibliotecaris (la formació al llarg de la vida).
Va ser una bona experiència de la qual crec que s'han extret idees i bones pràctiques a tenir en compte :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails