17 de novembre 2013

La pel·lícula de la setmana: Triologia "El padrino"

Us podeu creure que mai havia vist cap de les pel·lícules de "El padrino"?


Tu dime que es lo que tengo que hacer...
... que yo ya te diré mi precio

Són tres pelis del Francis Ford Coppola (guió escrit juntament amb l'escriptor Mario Puzo, que va fer el llibre original amb el qual es basa la peli). Les dues primeres van ser molt famoses i van guanyar premis, i la tercera es veu que va passar més discretament.
La primera es va estrenar l'any 1972 i va guanyar 3 Oscar (millor actor Marlon Brando, millor guió adaptat per Coppola i Puzo i finalment millor pel·lícula).
La segona pel·lícula encara va triomfar més, guanyant un total de sis Oscar d'11 nominacions. Aquesta vegada també va guanyar-hi la excel·lent BSO (pell de gallina amb la música del film!).
La tercera va recaudar molts diners però ja no va ser tant exitosa, i el director va enxufar-hi a la seva filla per a que actués (filla que, per cert, era bona directora però ara fa coses massa rares).

Segons la Wikipedia, s'havia de haver fet una quarta pel·lícula, però la mort de Mario Puzo ho va aturar. Havia de ser una mica com la segona, a cavall entre passat i present, amb un jove Sonny Corleone i amb un present on Vicent, el nebot de Michael Corleone, segueix liant la troca i acaba destruint la família. El personatge de Sonny havia de ser per Leonardo Di Caprio (per cert, repartiment brutal al llarg de la saga!).

Bueno així a "grosso modo" podríem dir que la primera peli veiem una mica com funciona "La familia" Corleone (m'encanta el concepte, la veritat... aquesta màfia familiar que controla molts camps i que es basa en favors i deutes.... jajaja, mola bastant). Deprés la segona peli es entre passat i present i la tercera està protagonitzada per en Michael Corleone, fill de Vito. Un noi que mai havia volgut saber res dels negocis bruts del seu pare i que acaba sent el mandamás de la família.

M'han agradat molt, el que passa és que són molt llargues... tres hores cadascuna! :) 
Aquesta setmana, per cert, també he vist una peli de tres hores al cine: La vie d'Adèle. Ja la comentaré diumenge vinent.

Per cert, l'any 2007 vaig estar a Sicília i vam passar per Corleone. Us recomano que si aneu a Sicília llogueu un cotxe, hi ha moltes coses per veure i els transports públics deixen bastant que desitjar. A més! moltes coses estan en ple mig del no-res (temples i demés).

No sé que tenia a la boca, un carnet o alguna cosa així...

1 comentari:

Moroboshi ha dit...

No hauria dit mai que t'agradaria aquesta mena de cinema, però me n'alegro.

El concepte familiar de la Màfia és intrínsec, i m'emprenya molt quan es fa servir aquest nom genèric per a etiquetar qualsevol mena de crim organitzat. Hi ha uns valors, unes maneres de fer, un honor, que a mi em fascinen i que han fet que miri moltes pel·lícules i sèries i hagi llegit llibres sobre la Cosa Nostra.

M'encanten les del Padrí, però he de dir que al contrari del que diu tothom, a mi la tercera em va agradar força i el seu final és un tancament perfecte per a la trilogia. El llibre de Mario Puzo, que és un, conté material que es va fer servir per a les dues primeres pel·lícules, mentre que la tercera no es basa en cap novel·la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails