23 d’octubre 2013

Open House Bcn: Teatre Principal / Frontó Jai alai Palacio

Els qui més o menys aneu seguint el blog, sabreu que sóc molt fan de l'OPEN HOUSE, l'esdeveniment que a mitjans d'octubre fa que més de cent edificis obrin portes i se'ns n'expliquin els més preuats secrets.
Aquest era el quart any del Festival. Si bé fa dos anys que n'he estat voluntària, aquest any hi havia el V Congrés de LIJ i vaig renunciar-hi. Però això no vol dir que no hagi visitat res!!

I quina sorpresa ens hem emportat :-)
Estàvem pel centre i volíem visitar una cosa propera i sense cues. Casualment prop d'allà hi havia el TEATRE PRINCIPAL, on a més un amic bibliotecari hi feia de voluntari.
Poc en sabíem, d'aquest teatre. De fet a la guia només deia que és un dels més antics de la ciutat i probablement també d'Europa, que va patir incendis i que després de tancar portes l'any 2006, ara reobriria com a equipament totalment reformat (sota la direcció artística de Toni Albà)

PERÒ, SORPRESA!:


La visita al teatre incloïa una petita gran sorpresa: al pis superior hi ha una pista (frontón) de pilota basca totalment abandonada!


Es tracta del Frontó Jai Alai, que ja fa anys i panys que no s'utilitza. A BTV es veu que ho van comentar ja fa uns mesos, aquí teniu l'enllaç.
Segons ens van comentar, hi va haver una època en que la pilota basca es va fer molt famosa a Barcelona, i van fer aquestes pistes. Hi anava molta gent.

Ara estan fent obres per rehabilitar-ho i segurament ben aviat tindrà ús públic (de fer ens va dir la noia que les cadires s'havien restaurat amb els colors originals, que havia costat molt trobar aquesta gamma concreta de verd). Ara s'utilitza per a festes privades.

Dubto que utilitzin aquest equip de so

A mi realment em va sorprendre molt. En primer lloc per la descoberta d'una cosa que NO sabia (em passo moltes hores llegint sobre Barcelona jajajaj és injust!) com pot haver-hi això enmig de la Rambla?? :-)
I en segon lloc em va sorprendre per l'espai en sí, és com màgic. Saps que a fora hi ha el bullici de la gent que passeja rambla amunt i rambla avall, en canvi aquí dins és com entrar en una càpsula del temps. El món queda aturat i respires un aire que sembla que porti allà dècades. A més, la llum! Una impressionant llum natural provinent del sostre... En definitiva, una petita perla i una gran descoberta. Com adoro l'Open House, jajajaja!!!Per cert --> al blog de Barcelofília hi ha informació sobre una altra pista que va existir i de la qual ja no en queda ni rastre: el Frontó Txiki-Alai.

ALTRES EDIFICIS OPEN-HOUSE DEL BLOG:
(ara veig que encara m'en falten per explicar, he anat a més llocs durant l'open!)

- Torre Banc Sabadell 
- Parc de Recerca Biomèdica PRBB 
- Círculo Ecuestre de Barcelona
- Xarxa de clavagueram
- L'Arc de Triomf (des de dalt)
- Col·legi de les Teresianes de Gaudí
- Torre d'Aigües de la Catalana de Gas
- Central de bombeig
- Patronat Ribas (Enric Sagnier) actual IES Vall d'Hebron

A gaudir, doncs, de la ciutat!

4 comentaris:

Gemma Aguado ha dit...

Gràcies Eli!
jo que no tinc paciència per les cues de l'Open House em perdo tot això. Menys mal que tinc el teu blog :)

Eli Ramirez ha dit...

No hi havia cua aquí! :-)
ens veiem a la tarda!!! ^^

Moroboshi ha dit...

Entenc que només es pot visitar en ocasió de l'Open House, oi?

M'has fet pensar, quan has dit això que hi va haver una època que la pilota basca (o jai alai, o frontó) va estar de moda a Barcelona, en un episodi de Mad Men on se'n parla perquè també es va intentar introduir als Estats Units als anys 60.

Eli Ramirez ha dit...

Jo crec que si, de moment només es pot visitar durant l'Open (tot i que deien que hi ha previsió que es torni a utilitzar com a equipament urbà) :)

No sabia lo de mad men jejeje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails