27 d’octubre 2013

La pel·lícula de la setmana: Kon-Tiki

Els dies 21, 22 i 23 d'octubre es va celebrar arreu d'Espanya "La fiesta del cine", i cada entrada valia 2,90 euros. Les sales es van omplir! Després diuen que la culpa és de la pirateria... però són els preus! Qui pot dir que no a una peli per menys de tres euros?

Les cues van ser inmenses i les probabilitats d'escollir anaven disminuïnt a mesura que els minuts passaven. Tot i així, vam poder veure KON-TIKI, a Diagonal Mar.


És molt fort perquè jo d'això no en sabia res. I no sé si vosaltres coneixeu aquesta història que es basa en fets reals, en tot cas l'explico (com que són fets històrics sense girs argumentals no ho considero spoiler, però si algú realment no vol saber res, que pari de llegir ara mateix) :-)

L'any 1947, un antropòleg noruec que es deia Thor Heyerdahl va descobrir que els primers habitants de la Polinèsia no havien vingut de l'Àsia, sinó de Perú (des de l'altre costat). Quan ho va explicar no se'l creien (tenia, clar, tots els llibres d'història en contra seva) i per demostrar la seva teoria va haver de construir una barqueta seguint el model original, o sigui, les barques de troncs que feien servir els pobles indígenes.

1947
Fidel a la seva teoria, no va voler que a la barca s'hi posés cap clau ni res que no fos de l'época. Durant 101 dies van recòrrer uns 8000 km.
Segons he llegit, el lloc d'arribada va ser un arxipèlag polinesi que es diu TUAMOTU. Si mirem el Google Maps, és aquí:


Millor fem un ZOOM per a que us ubiqueu:
 

Exacte! el mig del no res!Quan veig aquestes coses em sento tant petita i insignificant, tant de món per veure, tanta contaminació generada, ens estem carregant tot...


La barca (original crec) es conserva al Museum Kon-Tiki que hi ha a Oslo:


La veritat és que em va agradar molt la pel·lícula per tota la història que hi ha al darrera, la qual no coneixia i ara ja sí. :-)
Pateixes bastant perquè hi ha taurons i situacions de tempesta i coses així, però està molt ben feta i molt ben aconseguida.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola! jo he vist la barca al museu d'Oslo i és espectacular.

salutacions

josep

per cert: ja saps que ens tanquen la paradeta (sala de lectura Clot)? per obrir una biblio a les Glòries que ens queda molt lluny.

adeu!

Eli Ramirez ha dit...

Ja!! Jo no sabia que existia aquesta sala!! ho he dscobert aquests dies amb la notícia del tancament :-(

Jo acostumo a anar a Sagrada Familia o Camp de l'rpa... llàstima no haver descobert aquesta abans... :/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails