08 d’agost 2013

Nit de reis - Companyia Parking Shakespeare

L'altre dia vaig anar a veure teatre al parc :-)
 
.
Però comencem pel principi: qui són aquesta gent?
Havia sentit a parlar d'ells, però tampoc de manera molt profunda. La meva amiga Aina em va dir que diumenge (4 d'agost) feien l'última funció de la temporada d'estiu i que si volia anar... i allà que vaig!

És una companyia que des de l'any 2009 fa obres de Shakespeare a l'aire lliure (a l'hivern ara també Fabra i Coats). S'inspiren, com ells mateixos diuen a la web, "amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics, (...) no requereix escenografia, ni equipaments de so ni llums". Vaja, que els actors són l'únic que tenim. I ho fan molt bé!
L'any passat els van convidar al festival Sonnet Sunday, al Shakespeare's Globe de Londres (un teatre rodó que va ser construit com un que hi havia fa centenars d'anys, aquí en parlo lleugerament)

I ara, parlem de l'obra:
.

La trama gira al voltant d'uns personatges i d'uns malentesos. Hi ha dos germans, un noi una noia, que s'assemblen com dues gotes d'aigua... i com que la noia es fa passar per noi, ja tenim la comèdia muntada. Malentessos, bromes, petites traicions i bastant d'amor (aquí expliquen tot l'argument amb més detall). I com apunta el resum de la web "ens costa acceptar allò que som i el lloc que ens toca ocupar: preferim fingir el que no som"

No m'entretindré amb la trama. Només dir que va ser una exèriència molt xula. Tenen alguns patrocionadors i no sé com porten el tema de subvencions. El que si fan és acceptar la voluntat dels qui vénen a veure l'obra i cadascú aporta el que vol i pot.

En definitiva, un gran descobriment!
Espero tornar-los a veure :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails