22 d’agost 2013

¿Dónde está el guionista? Una tira cómica bien escrita

M'acabo d'adonar que al blog, on acostumo a escriure sobre totes les lectures que faig, no vaig mencionar ¿DÓNDE ESTÁ EL GUIONISTA? (a partir d'ara: DEEG). O sigui que en parlo ara! :-)

És aquest llibre:Me'l vaig comprar pel Saló del Còmic, tal com ja vaig comentar. Fins i tot tinc un punt de llibre dedicat pels autors ^_^
 
(qui vol un llibre signat, podent tenir el punt de llibre, jeje)
(bé, el còmic també ho està, però ja m'enteneu) #OrgullCol·leccionista

Però bé, parlem de l'obra!
Jo era, sóc, fan de l'Àlex Roca (Tentacle) i un bon dia vaig veure que comença a parlar de DEEG. L'altre co-autor és Andrés Palomino, guionista de Tv3 des de fa 10 anys, monologuista i que també fa còmics:Crónicas PSN
 

Els protagonistes són dos pobres guionistes que tot i ser l'ànima del programa televisiu per al qual treballen (un show d'aquests late night) ningú els hi fa cas. Vaja, que es curren acudits, entrevistes, diàlegs i tot per a que el programa sigui un dels més vistos i més ben valorats i els pobrets estan marginats... :)

Aquest és el text de la contraportada, per a que us en feu una idea:


“La vida de un cómico televisivo de éxito está llena de glamour: el público te ríe las gracias, tus invitados celebran tus ocurrencias, eres el centro de las fiestas del show business, acaparas premios de la crítica por tu “humor inteligente”. Pero detrás de cada chiste, de cada línea de monólogo, de cada respuesta aparentemente improvisada, hay un desconocido que pasa desapercibido y sufre en silencio: EL GUIONISTA.

¿Cómo es el día a día de los guionistas de un late night show televisivo? Lejos del glamour, losguionistas son frikis ignorados y talentosos, menospreciados e infravalorados por sus propios compañeros de trabajo. Cuando todo va bien, nadie los tiene en cuenta. Pero cuando las cosas van mal y la audiencia se desploma, siempre hay alguien  dispuesto a exclamar furiosamente: “¿DÓNDE ESTÁ EL GUIONISTA?”

¿DEEG? es una tira cómica de Andrés Palomino y dibujada por Álex Roca inspirada en hechos reales y protagonizada por un par de sufridos guionistas al servicio de un humorista mediático, despótico e incompetente.”


Està editat per Dibbuks, i moltes de les tires còmiques que surten estan disponibles en línia al TUMBLR (aquí teniu l'enllaç).

El tipus dibuix és "mono": personatges rodonets, simpàtics i altament expressius (amb la cara ja ho diuen tot) i tot a dues tintes, taronja i blau. Què tot estigui en dos colors al principi pot sobtar però queda molt bé. A més, l'edició és molt bona: tapa dura i pàgines ben gruixudes :)

La veritat es que et rius molt a base dels pobres guionistes. Realment fan una mica de peneta i tot... quantes feines estan menysvalorades... i s'enduen la fama els altres! gent que escriu cançons per a cantants coneguts, coreògrafs, actors de doblatge, manàgers... etc. Gent a l'ombra! Un aplaudiment per a tota aquesta gent! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails