28 de juliol 2013

La peli de la setmana: La pianista / Antes de medianoche / La joven del agua

Tres pelis molt diferents entre elles... :)

La pianista (Michael Haneke) 2001

El que va passar amb aquesta obra és que en algun lloc en vaig llegir la ressenya del llibre i vaig voler llegir-la... el que passa és que el text se'm feia súper pesat i súper dens (la manera com està escrit m'agobia molt) i vaig optar per deixar la lectura... i bé, llavors vaig pensar de mirar la peli, dirigida per Haneke.

La película (llibre) va d'una professora de piano que treballa en un conservatori. Ha viscut tota la seva vida pressionada per una mare dominant que va voler que fos una estrella del piano... i per tant es tracta d'una ànima fustrada que, encara als 40 anys, viu sota la dictadura horària i moral que l'imposa sa mare. Això reperctueix en la seva vida sexual i mental: de tant en tant evita a sa mare i s'escapa a botigues porno per veure vídeos i shows en directe. I bé, llavors un dia un alumne seu intenta seduïr-la i és aquí quan la seva realitat i la seva existència comencen a trontollar..

És una pel·lícula estranya, però està ben feta. Fa una mica de pena la protagonista, perquè ha viscut tota la vida dominada i malgrat el que vulgui fer creure a la societat que l'envolta, no pot escapar del què és i el que vol. 


Before Midnight / Antes del anochecer (Richard Linklater) 2013

Aquesta és la tercera entrega d'aquelles películes romàntiques protagonitzades per Julie Delpy i Ethan Hawke (els quals, per cert, també participen en el guió). Aquesta vegada l'acció transcorre a Grècia, on la parella passa les vacances d'estiu.

Havia vist les dues anteriors i recordo que em van agradar molt, però clar, feia tants anys... i no sé si va ser precisament perquè havíen passat tants anys que no recordava el caràcter i/o ritme de la relació o simplement perquè aquell dia debia tenir una mica de mal dia... el cas és que la vaig trobar més fluixa en comparació a les altres dues. També potser pel fet de que ja no era una trobada, sinó una vida comuna.... no sé.
 
Tot i així la pel·lícula està molt bé. Ara, t'ha d'agradar el tipus de pel·lícula (pel·lícules lentes amb molt de diàleg) :P (la crítica la deixa pels núvols, no seré jo qui porti la contrària) :)


Lady in the water / La joven del agua (M. Night Shyamalan) 2006

Bé, i finalment aquesta, que feia moooolt temps que la volia veure i fa poc vaig tenir la oportunitat de veure-la i ho vaig aprofitar :)

Sóc bastant fan d'aquest director, tot i que no les he vist totes i per tant no és una apreciació del tot fiable... les dues últimes no les he vist i THE HAPPENING la vaig trobar lenta i avorrida... Però bé, les seves pelis, les que són seves de guió, sempre tenen un punt estrany. Com la peli del bosc (The Village), o Signs... estan molt bé!

Aquesta, la joven del agua,no és que sigui molt bona... però no està malament! (la crítica la va deixar pels terres, guanyant premis Razzie i tot, que són els anti-oscars). El protagonista és un home de mitjana edat que treballa en uns apartaments... i de cop troba una mena de ninfa que surt de la piscina. I bé, a través d'aquest fet comencem a conèixer els veïns, tots ells molt especials, i la mitologia que envolta aquesta ninfa que ha de tornar al seu món abans no sigui massa tard. Hi ha una mica de paranoia pel mig, però es deixa veure. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails