23 de maig 2013

Els barris de Barcelona i els seus carrers (Jordi Cantavella)

Com que m'agrada llegir coses de Barcelona... doncs una de les darreres lectures ha sigut aquesta:


La veritat és que m'ha agradat molt (alguns barris més que d'altres, clar, per afinitat o coneixement de la zona o història). Bé, el cas és que llegint aquest llibre he descobert....

- Que la sala de festes Bagdad (pornoshow) hi ha restes de muralla, convertint-la així en l'única sala de festes del món que té una muralla del segle XVI al seu interior.

- Que a Barcelona hi ha les restes d'una sinagoga que és una de les més antigues d'Europa. Avui en dia pertany a l'Associació Call de Barcelona. Com que durant molt de temps s'ha mantingut desconeguda, ara el que en queda és només una part... (a Barcelona hi ha tantes coses que ens podem permetre el luxe, per desgràcia, de no conèixer coses com aquestes....) Està al carrer Marlet número 5 (Ciutat Vella).- Que a tres passes d'on treballo hi ha un monument al general Joan Moragues, a qui li van tallar el cap i el van exposar durant 12 anys (Plaça Pau Vila)

- Que molta gent ROBA les rajoles del Passeig de Gràcia, les dissenyades per Gaudí. Diu el llibre que en un sol dia n'han arribat a desaparèixer 250. Es veu que van buscades. Quan em quedi sense feina aniré a arrencar rajoles.... nye! (nota: segons he llegit, es poden vendre per 10-20 euros i el cost de fabricació és menys d'1 euro).

- Que als jardins de la Maternitat hi ha 40 espècies diferents d'arbres i que hi ha una magnòlia de 12x15m (??? això no em sona de res, ho hauré de comprovar algun dia).

- Que Ramon Trias Fargas, polític, va morir mentre feia un míting (1989) (no recordo haver-ho sentit mai)

- La curiosa història del Mercat del Ninot (aquí un altre enllaç)...O l'enderrocament de la Colònia Castells, a Les Corts. El suposat progrés es carrega les coses amb història (com les Cases Barates del Bon Pastor, del qual ja en vaig parlar un dia)

Bueno, doncs això i moltes altres coses són les que trobareu en aquest llibre. Interessant, amè i sobretot, amb molta informació curiosa :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails