07 de febrer 2013

One hundred hungry ants (Elinor J. Pinczes, Bonnie Mackain)

Ara que s'acosten les 5es Jornades de Biblioteques Escolars, vull comentar un llibre que vaig descobrir quan van haver-hi les quartes (al 2009) (aquí vaig parlar-ne, doncs hi vaig anar com a voluntària: Dia 1, Dia 2)

La sessió inaugural d'aquelles jornades les va fer un home que es diu Claudi Alsina, Doctor en matemàtiques i no sé quantes coses més. La seves paraules em van agradar molt, i això que les matemàtiques no m'han agradat mai, com a quasi el 90% de la població. Ens va mostrar música per estimar les matemàtiques i també algun llibre, com el que comento avui.

Un any després hi van haver les 12es Jornades d'Informació i Documentació, i el COBDC va tornar a portar al Sr Alsina. I, com ja vaig dir en aquesta entrada, el llibre L'HAVIA DE COMPRAR TARD O D'HORA!

O sigui que buscant per eBay, va acabar caient a les meves mans:


És genial :-) (bé, almenys a mi m'agrada).
És un conte vinculat a les matemàtiques: 100 formigues descobreixen que hi ha un picnic molt a prop, i decideixen anar a buscar-hi menjar. Pel camí veuen altres animals que ja en tornen, i per anar més ràpid, la formiga més petitona diu que poden fer grups de dos i avançar amb dues files (50 i 50) així seran menys i aniran més ràpid....
Però segueixen veient animals que ja estan tornant del picninc. La formiga petitona alerta del fet i demana aquest cop que facin 4 files de 25 per avançar més ràpid... i torna a passar el mateix.... després fan 5 files de 20... i el mateix. Finalment la formiga petita diu que millor fer 10 files de 10 formigues i que segur que de seguida arriben.

I clar que arriben.... però ja no queda menjar! :-)


Realment el que m'agrada d'aquest llibre és que em recorda a un capítol de Garfield. Si heu vist alguna vegada la sèrie, potser recordareu el capítol de les formigues que canten. El millor capítol del món! diferent a la resta (es van fer tan famoses, que la gent enviava cartes i van haver de fer un capítol amb el retorn :-) AVÍS: LA MÚSICA ENGANXA!

No he trobat la versió catalana (que és com la vaig conèixer jo....) però perquè us feu a la idea:
(Hormigas cantarinas)
.
.
I aquí, el capítol del retorn.... :-)
.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails