11 de febrer 2013

Museu Frederic Marès de Barcelona

Heu anat algun cop al Marès?


La primera vegada que vaig anar-hi va ser amb el cole. Si mal no recordo, era a 3er d'ESO.
A vegades hi ha coses que les veus i no les saps apreciar i quan les tornes a veure et flipen bastant. O al revès! coses que et causen una primera impressió brutal i quan les tornes a veure et desinfla...

Amb el Marès em va passar el cas primer. No recordava haver-ho vist tant... tant gran. Tan ple. Per això, quan vaig tornar-hi vaig pensar: quin tio aquest senyor! Com a col·leccionista i acumuladora de coses admiro la gestió de tot el que va arribar a tenir...


Frederic Marès va ser un escultor que va viure del 1893 al 1991 (deu ni dó) però que va donar la seva col·lecció en vida per tal de que formés part del patrimoni de la ciutat. De fet d'això ja fa molts anys, perquè el museu es va inaugurar l'any 1948.
Està ubicat a un antic palau dels comtes de Barcelona, que té un pati molt bonic (de fet les dues trobades de col·leccionistes més importants de Barcelona es fan al pati del Museu Marès!) (per la Mercè i per St Jordi).

Total, que al museu hi ha la tira d'escultures perquè era la seva passió, però també hi ha.... de tot i més: rellotges, bastons, claus, pipes, pots de farmàcia, petits diorames i cartronets de teatrillos, ventalls,.... O_O una cosa exagerá
N'hi ha milers, de coses. Milers.

Coses que no sé ben bé que són

Bastons
Claus

Rellotges
Bé, una gran col·lecció.
Aquí teniu més informació del museu: PÀGINA WEB

I per cert: hi ha a Barcelona un altre "temple" de col·leccionisme: El Gabinete Arnaldo Biete. Un gran col·leccionista! Aquí en aquest enllaç podeu veure el reportatge que li van fer els de BTV i en aquest altre, una entrevista.

4 comentaris:

irati ha dit...

Molt interessant la entrada.
Per cert, les coses que no saps ben bé que són, serveixen per possar aigua beneïda i fer la senyal de la creu.
Et sona ara una mica ?
Salutacions,

irati ha dit...

Ah ! en castellà es diu "Benditera"

Las benditeras, aguabenditeras o pilas benditeras son utensilios que contienen un recipiente con agua bendita y que se cuelgan de los muros de la vivienda para persignarse o santiguarse. (Tret de Wiquipedia)

Eli Ramirez ha dit...

ahh si, i tant... ja caic!
gràcies per la info!! :)

Anònim ha dit...

Cuac Cuac

Pues eso, que te iba yo a explicar lo que es una benditera, pero veo que Irati te lo ha explicado estupendamente, y ya que estoy por aqui aprovecho para daros los buenos días.
Alazos. Pato.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails