10 de gener 2013

Parc de Recerca Biomèdica [PRBB] (Open House Bcn)

Ha passat ja temps però encara em falta parlar dels edificis que vaig visitar amb l'Open House Bcn! (el millor esdeveniment cultural de l'any ^^). Ja vaig parlar de la Torre Banc Sabadell. Avui us parlaré del PRBB, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, que és aquell edifici una mica rodó al costat de l'Hospital del Mar:

AQUESTA IMATGE ÉS DE LA WIKIPEDIA (les altres, meves)
El Parc agrupa sis entitats: 

- IMIM (Institut Municipal d'Investigació Mèdica)
- CEXS-UPF (una cosa de la UPF, Departament de Ciències Experimentals i de la Salut)
- CRG (Centre Regulació Genòmica)
- CMRB (Centre de Medicina Regenerativa)
- CREAL (Centre en Epidemiologia Ambiental)
- IAT (Institut d'Alta Tecnologia)

Cada un funciona de manera independent, però s'uniexen per compartir coses (recursos). El dia de l'Open House van programar diverses visites i la veritat es que estava a petar (tot i així hi ha altres dies a l'any que fan portes obertes).


La dona que ens feia la visita ens va explicar moltes coses. Us posaré algunes (algunes coses les recordo i altres me les vaig apuntar al mòbil, hehe).

- Hi treballen més de 1400 persones de més de 50 països diferents, i dos terceres parts tenen menys de 35 anys. Formen més de 100 grups de recerca diferents i realitzen uns 700 articles a l'any.

- Quan van construïr-lo, van pensar que sobraria molt d'espai que el podrien llogar a altres entitats i empreses externes. PERÒ NO. Resulta que (amb els que ja són) es va anar omplint, i omplint, i omplint... i cada científic ha de treballar en un espai molt reduït per tal d'optimitzar.

- A nivell arquitectònic, fet curiòs: l'edifici fa pujada, de manera que a la part frontal hi ha 4 pisos i a la part del darrera n'hi ha fins a nou :)


- Volien construir un auditori per tal de poder fer conferències i demés. Però no hi havia lloc... TOTAL, que el van acabar fent a l'espai del mig, queda com "volant", i per si fos poc, la part del sostre és com de piscina, i així l'efecte òptic és maco perquè depèn com t'ho miris s'ajunta amb el mar (les vistes són molt maques). - Pels passadissos hi ha dutxes (per, en cas d'accident químic o algo, es pugui netejar ràpid). Al Sincrotró Alba també n'hi havien...


- Hi ha ANIMALS. Hi ha 4000 metres quadrats destinats a posar animals i experimentar amb ells, sobretot peixets i ratolinets. Molts ratolinets. L'estabulari està a la part subterrània i no es pot visitar perquè està totalment aïllat de gèrmens i microbis i coses d'aquestes que poden afectar als resultats.
Per últim, el punt friki de la jornada va ser trobar que, al llarg del centre, hi havia maquetes científiques de diverses coses (suposo que fets per escolars). Mol·lecules de plastelina i coses similars. Vaig fer foto a tots, però jo em quedo amb aquesta, perquè les capsuletes kinder sorpresa em van fer molta gràcia... :-)


I fins aquí la explicació del centre!

1 comentari:

Glòria i Rafa ha dit...

Boníssims els comentaris. Puc passar- los?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails