09 de gener 2013

Ausencias (Ramón Rodríguez, Cristina Bueno)

La primera lectura per aquest 2013 ha sigut aquesta:

Astiberri, perfecció :-)
Li tenia l'ull posat i els Reis me'l van deixar al menjador ^_^... M'ha agradat moltíssim! :-)

Són dos autors: per una banda, l'autor principal i guionista, Ramón Rodríguez. De fet, no és NOMÉS un autor... és el protagonista. El llibre va d'ell (ara explicaré). I per l'altra, la persona que fa els dibuixos, Cristina Bueno. M'agrada molt com dibuixa!!! (ja vaig parlar d'ella aquí: SOSTRES, que va guanyar la beca Connecta't al còmic del Carnet Jove)

Bé doncs, com acabo de dir, va de la vida del Sr Ramón Rodríguez, que és líder del grup musical THE NEW REAMON (que jo no coneixia, per cert) i que de petit patia una mena d'atacs epil·lèctics que el portaven a patir petites absències.
I el llibre, de poc més de 70 pàgines, va d'això: de la seva relació amb la família, amb els metges i medicaments, amb els amics... i més enllà també reviu tota una generació: música, jocs, còmics i pel·lícules de videoclub. Fins i tot surt una pàgina al Tibidabo, jeje.

Aquí veiem al petit Ramón jugant amb els barrufets:


Resumint, tot i ser una obra personal i intimista d'algú que fins fa dos dies no sabia que existia, la obra és perfectament oberta a tothom i sobretot per aquella generació que gaudia llegint còmics, jugant amb ninotets i muntant-se les seves pròpies pel·lícules.
I és de lectura amena, perquè són petites històries autoconclusives però totes lligades al fil argumental de l'obra.

I per cert, sóc molt fan de la Cristina Bueno. M'encanten els seus dibuixos!

Pd. L'obra crec que no està publicada en català, tot i així ells dos són catalans i al còmic hi surt una frase en català. Concretament diu: "Ets un fill de puta" (els insults en català sonen milor? haha). - La pàgina on surt aquesta frase és una de les més tristes... :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails