21 de desembre 2012

Filant imatges (Aurea Social)

Ahir vaig descobrir que a Barcelona hi ha un espai que es diu Aurea Social i que funciona com a espai obert de salut, educació i autogestió (CIC, Cooperativa Integral Catalana).

El vaig descobrir perquè justament va ser ahir que inauguraven, dins aquest espai, el projecte "Filant imatges", espai cultural dedicat a la il·lustració!

Us copio de la web:

Filant Imatges –que impulsen Loreley Bertran, Ferran Orozco i Inés Romero–, té com a fil conductor de les seves activitats, el món dels llibres il·lustrats, i es vincula alhora, íntimament, a d’altres formes d’expressió artístiques com el món de la creació tèxtil. Un lloc de referència i encontre amb artistes de Catalunya i d’arreu, on dur a terme tallers oberts, jornades d’intercanvi, mostres d’il·lustracions, llibres d’artista i petites edicions; on hi convisquin col·lectius de manera permanent.

Pinta bé o no pinta bé? :)
De fet des de que a l'octubre vaig començar a fer il·lustració a l'Escola de la Dona que s'ha obert un món que quasi desconeixia. Inauguracions d'espais, presentacions de llibres, tendències, campanyes... sort que en tenim que l'Ignasi (el professor) ens va enviant informació de tot plegat! :)

Bé, doncs el cas és que aquest projecte ha rebut la col·laboració d'il·lustradors i editorials i es preveu que des d'ara fins al juny es facin un munt de coses: 15 exposicions, 12 tallers oberts, passis de cinema i converses amb il·lustradors.
I la primera exposició d'aquestes 11 més que vindran és NENES, BRUIXES I PRINCESES, exposició col·lectiva que van fer alumnes d'il·lustració (Escola de la Dona) i que tot i que té uns anyets encara segueix viva (jo recordo que a una biblio pública la van exposar i se'n van editar tres punts de llibre) (molt macos per cert).

Aquesta exposició són il·lustracions que s'inspiren en contes clàssics però amb un punt de vista nou i fresc. Aquí una foto:


I aquí una foto de l'acte de presentació de l'espai:


I al centre també hi ha una cosa que vull destacar:

Biblioteca comunitària d'Aurea Social

El tema de les biblioteques socials és un tema que trobo molt interessant, tot i que no hi estic gens posada. Però això no treu que m'interessin! La biblioteca d'aquest centre forma part de la XARXA DE BIBLIOTEQUES SOCIALS (algun dia en faré una entrada per ampliar informació).

Bé, resumint: si voleu saber-ne més es troben al carrer Serdenya número 263. És un local que per fora sembla petit però que per dins és tot un món. Val la pena!


2 comentaris:

Sus ha dit...

Doncs sí que te molt bona pinta... Caldrà escapar-se a visitar-lo. Moltes gràcies per la descoberta!

Eli Ramirez ha dit...

ja diràs q et sembla :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails