01 de novembre 2012

Torre del Banc Sabadell (Open House Bcn)

El cap de setmana vaig aprofitar per treure suc al 48 h Open House Bcn, que com ja vaig dir aquí, és un esdeveniment d’arquitectura per a tothom que fa que durant dos dies obrin les portes més de 150 edificis que normalment estan tancats.

Ja n’aniré parlant perquè en vaig visitar sis més el meu (o sigui, en el que feia de voluntària, que era el Mercat de la Barceloneta).

Començaré per la Torre del Banc Sabadell (antic Banco Atlántico). Està al carrer Balmes amb Diagonal (és un edifici molt alt, segur que l’heu vist). Us poso la foto per tal de saber de què us parlo :-) :

Dades arquitectòniques: Francesc Mitjans Miró, 1966-1969 Mateo Arquitectura, 2006-2007.
Es tracta d’una torre de 24 plantes, tot i que només vam poder pujar fins a la 22a (més amunt només hi ha “jefazos”). Hi havia bastant de control i de cada visitant demanaven DNI (amb la resta d'edificis no passava).

Fa com forma de prisma i en tot moment (finestres etc.). Es va intentar mantenir la sensació de verticalitat. 
Per dins les plantes són petitones i estan separades en dos grans espais amb un passadís al mig. Lo bo és que TOTS els despatxos tenen vistes magnífiques.

A la planta 22 hi ha 6 o 7 despatxets i, segons ens van explicar, cadascún està decorat per una persona diferent. Són súper de disseny. On es notava més que era obra de diferents persones era amb els penjadors de roba: cada despatxet en tenia un de diferent (això sí: tots molt fashions)

Molaria fer reunions aquí
Tenen unes vistes!!!!
 Aquí unes fotos de "l'espectacle":
 


El guàrdia de seguretat jurava i perjurava que el que es veu al fons és una illa. 
Jo vull creure-m'ho, però és que quan vam anar a l'Observatori Fabra ens van dir que molt de tant en tant (i molt poc) es veien les illes. I l'Observatori està més amunt... però bé, no sé. Potser des de més amunt la vista és pitjor? No hi entenc massa! (Mireu-vos l'entrada de l'Observatori, realment em va encantar :D)

En fi. La última foto que us poso és la d'una escala de cargol que hi ha a l'entrada i que es veu que és força famosa.


Visca l'Open House Bcn!

1 comentari:

Alex Pler ha dit...

Ens vam quedar amb les ganes... A veure si el proper cop tenim sort. Les vistes molen, i què xula l'escala!! :O

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails