06 d’octubre 2012

Restaurant de la setmana: Cerveseria María Castaña

Pròpiament el que comento avui no és un restaurant, sinó un bar-cerveseria. Però hi vaig anar l'altre dia per sopar, o sigui que el compto com a restaurant :-)

El local està ubicat al carrer Via Augusta núm 53, a tocar de la Travessera de Gràcia (o sigui, a tocar de la Plaça Gal·la Placídia). És un petit bar on sobretot fan tapes-plats per racions.És un lloc força normal. Vaig demanar:

- Truita de patates: hi havia més patata que ou i era molt densa i rígida, massa.... no la tornaria pas a demanar.
- Croquetes de pernil: tot i que a la carta no avisa que són de pernil. De fet són croquetes "amb pernil", em refereixo a que és una croqueta normal i a dins et trobes un taquito de pernil (salat). Les croquetes eren molt grosses, estaven molt bé.
- Formatge manxego: una ració prou generosa
- Pa amb tomàquet: Bé (això no dóna peu a gaire confusió :D).

Per cert, qui era MARÍA CASTAÑA?
Dooooncs... una heroïna gallega que va liderar una revolta a Lugo contra el pode eclesiàstic. Al segles XIV. Tot va començar perque el Rei Fernando II de León va deixar la ciutat de Lugo en mans de l'esglèsia i ells van voler cobrar molts impostos.... Una de les revoltes va ser l'any 1386 i va anar encapçalada per la María Castaña aquesta que tots coneixem ("EN TIEMPOS DE MARÍA CASTAÑA....")

Valoració final: 6,6

1) Varietat de menú/carta: 6
2) Quantitat de menjar: 7
3) Preu: 7
4) Tracte personal: 6,5
5) Ambient local: 6,5

1 comentari:

JORDI I CARMEN ha dit...

Hola Eli.
Amb aquet edifici vareig neixa JO, l'entrada al edifici es per el carrer de darrera (JULIAN ROMEA) i al mateig carrer al nº 18 ja el Restaurant 18 de Octubre que es el que et vareig recomanar.
JORDI
PD.
Et guardo una serie de l'Ajuntament que Domenec a posat al blog i tu i fas un comentari.
Al museo medernista del carrer Balmes 48 han fet punts nous i tenen un puzle de 3 punts, un de 9 i un de 12 punts.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails