07 d’octubre 2012

La peli del diumenge: Profesor Lazhar (Philippe Falardeau)

L'altre dia vaig veure la peli Profesor Lazhar, nominada als Oscar 2011 com a millor peli de parla no anglesa. De fet ja feia setmanes que la volia veure, però fins ara no havia pogut ser :)


És una d'aquelles pelis "maques" que tenen el seu punt de drama però sense arribar a ser-ho gaire. Una d'aquelles pelis "del dia a dia" o no hi passa res extraordinari perquè ja en tenim prou amb la vida mateixa.

La pel·lícula es centra en el personatge de Bachir Lazhar, un arggelí de 55 anys que arriba a una escola de Montreal per a fer de mestre. En realitat és tot un procés: la professora que hi havia fins ara es suicida a la pròpia classe i cal substituir-la ràpidament. I contracten a Bachir.

Els nanos de la classe, doncs, es troben a mig curs amb dos importants canvis: les maneres d'ensenyar del nou professor i les sessions col·lectives amb la psicòloga del centre, que els visita periòdicament. 

Sense entrar massa en el tema però sense deixar-ho de banda, la peli gira al voltant de la mort i el suicidi, i de com ho afronten uns o altres. Però també és la història d'uns nens que tenen famílies al darrera, i la història d'una persona que ha hagut de fugir del seu país per refugiar-se del terrorisme. I no és la típica peli de nens amb problemes i un professor súper-heroi que ho soluciona tot, no.

Per cert, la nena protagonista, Sophie Nélisse, clava el paper. I a mi en algunes expressions em va recordar l'Anna Chlumsky quan va fer la peli de My Girl (peli magnífica, per cert) (ja n'he parlat aquí al blog)

És una pel·lícula maca, tendre. Segurament no us canviarà la vida veure-la, però jo la recomano.
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails