26 de setembre 2012

La insólita amargura del pastel de limón (Aimee Bender)

Aquest llibre és estrany. Però passa bé.

M'agrada llegir diversos llibres a la vegada (és com seguir diverses sèries a la vegada) però aquest ha sigut ràpid, és llegeix a bon ritme i no es fa gens feixuc. A vegades una mica lent pel tipus de història, però al ser capítols curts no dóna la sensació de rotllo.


Deia que és estrany perquè és una novel·la molt normal, de gent en principi normal amb una vida en principi normal. Fins aquí seria una història simple d'una família i el pas dels anys (sense entrar en massa detall). Ara bé, el que sorprèn és el do que té la nena: pot saber els sentiments de les persones només provant el menjar que fan.

Al llarg del llibre descobreixes que ella no és l'única de la família que té "alguna cosa estranya"... però no entren en massa detall. Veiem un germà estrany amb un estrany desenllaç i un pare amb por als hospitals però sense fer res per evitar-ho. Confesso que alguns detalls m'haguessin agradat més desenvolupats... és queda curta en alguns aspectes, però suposo que també n'és la gràcia.

El cas és que t'atrapa. Vols saber més. 

La pregunta és: el recomanaria? sí, segurament sí. Sí perquè és especial, és un llibre diferent a la resta i a més el podeu llegir força ràpid. Mentre llegiu potser pensareu que realment no us està dient res.. però és que és així. És molt quotidià. PERÒ en realitat clar, tot gira al voltant de la capacitat de la noia per superar això que li passa i la relació amb el seu entorn. I per cert, (per si algú ja l'ha llegit) vaig haver de rellegir el tros on s'explica "lo del germà". Suposo que els lectors ens quedem tant bocabadats com la pròpia nena...

Bé, com és habitual, copiaré un paràgraf on es menciona una biblioteca. M'agrada fer-ho per fer una mena de seguiment de la visibilitat de les biblioteques en els llibres ijijijiji

"Me pasé el resto de la tard en la alfombra verde de la biblioteca, leyendo libros con ilustraciones de animales para ver si se me pasaba el malestar"

No diu res més. M'imagino aquesta biblioteca... amb una gran finestra i llum natural (ah, cal especificar que es tracta de la biblioteca de l'escola) :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails