27 de juliol 2012

Tailàndia (1/3): Bangkok

Reprenc el bloc després d'unes llargues vacances :-)
Què dir de Tailàndia? és un país maquíssim............. 

Al Facebook he posat un centenar de fotos, però miraré de fer aquí una croniqueta. Tot i que hauré de fer tres entrades perquè resumir 15 dies en una sola és complicat :)

La primera entrada la dedico a Bangkok.
 
Monjo budista sortint d'un bus Barça
Bangkok és una ciutat enorme (8 milions d'habitants, imagineu!), caòtica i molt contaminada i bruta. Però té un encant especial. Els seus carrers estan coberts de paradetes de menjar i roba, sobretot menjar... menjen a totes hores, i algunes paradetes, la veritat, no sé com poden XD

Hi vam estar tres dies. El primer va ser mortal, perquè vam arribar al país a les 7 del matí i en comptes d'anar a l'hotel a refer-nos vam començar a caminar i caminar sota un sol d'infern. I les distàncies no són com surten al mapa haha!
Vam anar a visitar la casa del Jim Thompson, que és un home que va fer crèixer el país amb el negoci de la seda. Va arribar a ser molt estimat pels tailandesos, crec, però en un viatge a Malàsia va desaparèixer i mai més es va saber res d'ell.

Després vam seguir caminant. Una cosa que també sorpren molt, a banda del tràfic caòtic però exempt d'accidents, és el cablejat:


Com es poden aclarir, amb tants de cables?
Doncs en saben, en saben...

Sembla que sap el que es fa!

El segon dia vam visitar el Palau Reial i alguns temples. El Palau Reial és enorme, però no és lña residència oficial dels Reis (el rei de Tailàndia, per cert, té el record mundial de permanència al poder, i després d'ell és la reina d'Anglaterra). A Tailàndia són super devots del Rei, i tenen fotos seves i banderes seves a tot arreu.
La bandera oficial del Rei és de color groc i la de la reina, blau. El color va en funció del dia que ha nascut. Quan aquest rei és mori i regni el seu fill, hauràn de canviar tooootes les banderes i toootes les fotos, que són milers. 

Un dels temples que vam veure tenia el "Buda esmeralda", que és tot de jade. Un altre tenia el "Buda de oro", que era tot d'or i per protegir-lo dels birmans en una guerra de l'antiguitat, el van cobrir de fang... i moooooooooooooolts anys després van descobrir que realment era d'or. I finalment vam veure també "Buda tumbado", que està estirat i es tan i tan gran que no entra a cap foto.

Buda de Oro
Per la tarda vam anar a Chinatown. No és com el ChinaTown d'altres llocs, aquest és molt autèntic, més pensat pels xinesos que pels turistes. Manté l'encant original i els carrers estrets i atapaïts.

Per moure's per la ciutat es pot agafar metro, bus (més aviat per locals) o taxi (que posin TAXIMETRE) o TUK TUK. Nosaltres vam anar en Tuk Tuk :-) És un petit vehicle a motor que pactes el preu (es pot regatejar) i et porta a on vulguis, i es fresquet perquè passa l'aire.

Després de ChinaTown vam agafar una barqueta pel riu i vam pujar cap amunt, on hi havia un mercat d'amulets. Tot eren paradetes de pedres amb símbols i coses curioses. Sobretot molt pensat pel client local... allà no hi havia turistes comprant. Resultava molt curiós, tot plegat. Tot i que realment el que em va sorprendre més és aquesta paradeta:

No pregunteu, no us sabria respondre...
I res, després de passar per Khaosan que és una zona molt turística, ens vam dirigir cap a l'hotel. Per la nit vam anar al SIROCO, que és un bar piju que està a 65 pisos d'altura. Uns amics nostres hi van anar fa poc i s'hi van trobar al Pep Guardiola...(nosaltres no vam tenir tanta sort).

El tercer i últim dia a Bangkok el vam aprofitar per visitar el mercat flotant. És molt bonic, tot i que no vam anar a l'autèntic-autèntic. Aquest estava bé però hi havia massa turista...

"Canoes" de productes
 I per la tarda vam visitar el "Templo dorado", un temple no gaire concorregut que va resultar ser el que em va agradar més de tota la ciutat. Té unes escales que pujen fins a dalt i s'hi obté una visita de la ciutat molt maca (360º, pq és rodó) :-)
 

I per acabar, no podia faltar la visita a la Biblioteca Nacional. Vam entrar a dins i tot. No té res d'especial, però era visita obligada! haha!
Cal dir que a l'entrar em van fer guardar la càmara i em van dir que em posés un jersei o algo (igual que als temples, que no pots anar amb els ombros descoberts). Encara sort que no van dir res de les sabates (que s'han de treure sempre) :-)
 

Un cop dins vaig anar amb el rollo de "I'm a librarian (cara de pena...) from Barcelona... yes... bla bla, can I take a photo... thanks... :D"
Total que amb el mòbil vaig fer alguna foto del seu interior, ens van deixar connectar a Internet i tot va anar molt bé.

I fins aquí els tres dies a Bangkok. Els següents sis dies van ser ruta, que ho explicaré en una altra entrada... :)


3 comentaris:

Anònim ha dit...

jajaja ELI! que bona la foto del monjo sortint del bus del barça i la dela biblioteca suposo que deus ser tú ¿no? però la més graciosa és la paradetes de dentadures! ¿que són denatadures postisses o és que només ho sembla? mare mevaaaa jajaja! (LAURA)

Iris Duarte ha dit...

Què xulo!!!
M'encanta la paradeta de les dents! :)

Nodami ha dit...

XDDDD que bona!! XDDDD, la biblioteca és el temple del saber, com pots (com a sacerdotissa bibliotecària) anar amb els ombros descoberts a la biblioteca??!!! XDDDD excomulgada!!! XDDDDDD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails