27 de juny 2012

Còmics i biblioteques [4]: En mis ojos (Bastien Vivès)

M'estic tornant molt friki. Fa més d'un any que cada cop que estic llegint un llibre, un còmic, si veig una peli... i surt una biblioteca, és com si dins el meu cap sonés una alarma (alerta, alerta! biblioteca a la vista!) :) 
Però.... com que em consta que és un "gaje del oficio", no m'ho prendre amb gravetat jaja!

El 4art capítol d'aquest "còmics i biblioteques" el dedicaré a Bastien Vivès. Ja he comentat altres obres seves al blog (Polina, El gusto del cloro) i em passa una mica com al Taniguchi, que vull llegir-ne més. Tot i que, si bé Taniguchi té un estil força igual en cada un dels seus còmics, Vivès no. Canvia molt en cada un d'ells (almenys a nivell gràfic!).
La principal característica (i el títol ja ens dóna una pista) és que tota l'acció passa a través dels ulls del protagonista. És a dir, que ell no surt mai, i només veiem el que ell veu. Es força curiós! 

És la historia de un amor. I sabeu el millor? s'inicia a la biblioteca. Sí sí, els protagonistes es coneixen a una biblioteca universitària :) De fet, la primera imatge del llibre, tot just després de la portada, és aquesta:

 UNA BIBLIOTECA!

M'heu de perdonar pq he fet un scan a poca resolució.
Una altra cosa a destactar de l'obra és que està pintat amb colors de fusta. Fantàstic resultat. Jo mai he sigut gaire afortunada amb l'ús dels colors de fusta, però llegir la història m'ha motivat i tot i que he agafat el llibre de la biblio, miraré a veure si me'l puc quedar uns quants dies més per copiar alguna idea i aprendre'n una mica.

Quan era més petita i anava al cole, teníem una professora de dibuix que sempre volia que pintessim amb colors de fusta. Però jo era super fan dels PLASTIDECOR.
No cal dir que vaig seguir utilitzant els meus fantàstics plastidecors. Sóc de conviccions molt fermes (...). A part! els colors de fusta es trencaven, s'hi havia de fer punta... un rollasu. Els plastidecors "no se rompen, no se ensucian, se pueden borrar, plastidecor, plastidecor" (tot i que lo de que es poden esborrar és la gran mentida mundial).

Però bé, seguim, que em disperso :)

La història m'ha agradat molt, però és ben cert que m'ha agradat molt més la tècnica de pintat, el punt de vista del protagonista i les biblioteques que hi trobem dins :)

Us deixo amb un parell d'imatges més:

En mis ojos / Bastien Vivés
Ed. Diábolo, 2010.

1 comentari:

Nodami ha dit...

Tranquil·la, no ets l'única :) tots els documents a on hi surt una biblioteca.... es tornen en favorits inmediatament!! XDDDDDDD i ho acabo comprant tot: peli, llibre, còmic, serie de tv, etc etc!!! la meva compte d'estalvi plora jajajajajajaja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails