21 de maig 2012

Museu Marítim de Barcelona: viatge mar enllà

Aquest cap de setmana ha sigut un d'aquells caps de setmana rodons, dels que fan falta per animar-te, per respirar nous aires i per funcionar amb energia renovada.

I una de les coses que he fet ha estat anar amb un amic al Museu Marítim de Barcelona (MMB). En realitat aquest cap de setmana ha sigut la Nit dels museus, però jo vaig anar a la Pedrera i de tanta cua que vaig fer ja no vaig anar enlloc més. Però els diumenges per la tarda els museus municipals són gratis! O sigui que allà que vam anar.

Resulta que està en obres i no es pot veure quasi res, però hi ha un parell d'exposicions temporals que animen una mica la visita (a part de la del Titanic, que es diferent i si vols entrar si que s'ha de pagar!).


L'exposició "Viatge mar enllà" és, tal com diu la web:

Aquesta exposició explora el significat de viatjar per mar i proposa un recorregut per la col·lecció del Museu Marítim de Barcelona (MMB). L’exposició vol mostrar les diferents dimensions de l’experiència de viatjar amb vaixell, a través dels elements físics i simbòlics que intervenen en qualsevol viatge.

La mostra aplega prop de cent peces provinents de la col·lecció de l’MMB, entre models de vaixells, cartografies nàutiques, instruments de navegació, pintures de temàtica marítima, exvots i mascarons de proa. S’hi poden veure alguns dels seus tresors més preuats com la carta de Gabriel Vallseca, un dels models de la galera Reial de Joan d’Àustria o la col·lecció d’exvots mariners.

I si voleu veure-la teniu temps fins al desembre.
Està bé si mai heu anat al museu.

Veient la exposició he reafirmat que no m'agrada gaire el mar (sí, d'acord, que faig anant al museu marítim doncs? XD). No, però en sèrio, no sóc molt de mar.
I a part en l'època antiga, per a qualsevol tonteria et posaven a remar durant 10 anys... :S

Les peces que s'hi exposen són curioses i si més no et fan entendre una mica millor tot aquest món!

1 comentari:

viatjar per catalunya ha dit...

Hola! Gràcies per la recomanació de l'exposició, estava buscant idees de museus a visitar en els propers mesos i definitivament crec que passaré per aquest. Hi ha tantes coses per fer a Catalunya, per veure, que no acabaríem mai! Però aquesta em sembla una bona opció.
Salut!
Clara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails