04 d’abril 2012

Proto anime Cut (Obra Social Caja Madrid)

Hi ha espais de Barcelona que no són gaire coneguts i als quals hi fan activitats interessants. Tothom per exemple pot saber que és el CCCB o el CaixaFòrum, però hi ha més. Un exemple clar és la Fàbrica del Sol, amb qui vaig poder conèixer les clavagueres de Barcelona...(EM VA ENCANTAR) i un altre exemple és l'Espai Cultural Caja Madrid:


"Proto anime Cut: visions i espais en l'animació japonesa" és l'exposició que podeu veure fins al 8 d'abril. La llàstima és que me n'he enterat tard, perquè junt amb la expo han fet un cicle de projeccions i conferències súper interessants com ara "Retro anime" (Bola de Drac, Heidi, Mazinger, Campeones....). Però bueno... a lo hecho pecho, que diuen...

A l'exposició hi vaig anar dissabte al matí. Feien una visita comentada i la veritat és que va estar molt bé, perquè la noia que ho feia s'ho sabia tot i contestava tots els nostres dubtes.

La expo està dividida en dos pisos i mostra el procés de creació d'una animació (hi participen els desenvolupadors de conceptes, narradors, dibuixants i animadors). Bàsicament al voltant de sis noms: Hideaki Anno, Haruhiko Higami, Koji Morimoto, Hiromasa Ogura, Mamoru Oshii i Takashi Watabe.


Em va sorprendre la necessitat de dibuixar la màquina sencera (veure il·lustració superior) per tal de contextualitzar. Igual que a les làmines on hi ha una brúixula per indicar la situació.... molt currat!

Em va agradar molt perquè hi ha la tira de dibuixos originals i esboços. M'encanten els esboços! També hi ha una mostra de fotografies de molts llocs per després dibuixar-les de fons, edificis que prenen força...i es segueixen fent moltes coses a mà!

Cal mencionar que moltes de les coses mai havien estat exposades, ni mai havien sortit del Japó. Us he convençut? Aprofiteu, fins diumenge podeu! I espero no empanar-me tant a les properes coses que facin a Caja Madrid, pq realment solen estar molt bé.


4 comentaris:

Lleonard Pler ha dit...

Petitona però plena de coses curioses! El que més ens va a agradar a nosaltres va ser el vídeo aeri sobre Japó, ens hipnotitzava. Bueno, i tot el que tenia a veure amb Evangelion, és clar: fotos, projeccions, esbossos :P

Anònim ha dit...

Quina sort teniu, estar a Barcelona! de totes maneres això que dic pot ser una excusa, ja que aquí mateix quand veniu els de Can Barça també veieu detalls que a nosaltres sens passa de llarg. Barcelona sempre serà Barcelona. A mi m'encanta quan hi anem.
Miquel.

Eli Ramirez ha dit...

Jejej ai alex... jo mai he vist evangelion T_T

Miquel, sí! sempre s'ha de mirar tot de manera completa, és la millor manera de gaudir d'una ciutat...

Nodami ha dit...

¿me creerás que recién leo esta entrada? no me puedo creer que aún no hayas visto Evangelion.... Eli, hemos de hacer una kedada un finde y la vemos, yo la tengo, así que no hay problema!!! La tienes que ver!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails