08 d’abril 2012

Diumenge de cine: Tenemos que hablar de Kevin (Lynne Ramsay)

L'altre dia vaig veure "Tenemos que hablar de Kevin".


És una peli una mica xunga.
Està basada en un llibre de Lionel Shriver i tracta d'un nano "dolent". Un nano dolent des de que neix, un nen problemàtic que només té pensaments problemàtics... i de la relació que té amb els seus pares, sobretot amb la seva mare, interpretada per Tilda Swinton.

La película és bàsicament això, com la mare ha de fer-se càrrec d'un fill a qui no enten i que sovint arriba fins i tot a fer-li por (el nano és especialista en xantatge i té una inteligència molt elevada...). De fet la pel·lícula té molts flashbacks entre present i futur, sent força deduible el final: per una part tenim el passat, el creixement del nen, la relació amb la seva mare, pare i germana. Per altra part tenim el present, una mare que s'ha d'amagar, que viu amargada i que si no tingués prou ja amb les seves penes, la societat la fa culpable de tot. La crueltat dels veïns amb ella és de les coses que et fan sentir més malament durant la peli... I és que tot gira al voltant d'uns fets ocorreguts a la petita ciutat on viuen...

El protagonista (el que fa de Kevin) és Ezra Miller. Jo crec que mai l'havia vist abans.
La pel·lícula planteja una situació no ben acceptada: una persona pot nèixer ja "dolenta"? Crec que va ser Rosseau l'autor de la frase "el hombre nace bueno y la sociedad lo vuelve malvado", o algo així. Doncs la cinta preten desmontar la teoria.

No sé, no és el tipus de pel·lícula que m'agrada, però no m'ha semblat malament. El que passa és que fa patir una mica, però no el patiment drama que m'agrada a mi, sinó el fet de veure coses que incomoden i és més aviat un patiment de ràbia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Eli.

Si quieres libro chungo, del que tambien se ha hecho pelicula, te recomiendo el que acabo de leer hace una semana " Una mujer va al médico", de Ray Kluun.

Basada en hechos reales vividos por el autor, narra la reacción de éste cuando a su mujer le diagnostican un cancer terminal.

Espero os guste (o al menos que no le juzgueis por su actitud).

Abrazos. Javier Aranjuez

Eli Ramirez ha dit...

Ya miraré! gracias.... pero es muy triste?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails