22 d’abril 2012

Diumenge de cine: Hatari! (Howard Hanks)

Fa un parell de divendres vaig quedar amb un amic i vam acabar al FNAC. Em va comentar que hi havia una pel·li que sempre li havia agradat molt i com que la vam veure allà me la va regalar, i tenia pendent visionar-la i comentar-la! :-)

És aquesta:


És curiós perquè va d'elefants, Àfrica, cacera d'animals salvatges... i tot això va ser justament unes hores abans que enxampessin "al nostre Rei" (i ho poso entre cometes perquè no sóc monàrquica) caçant i matant elefantets a Botswana.

La pel·lícula és dels anys 60 (1962) i està protagonitzada del John Wayne. Són un grup caçadors que capturen animals i després els venen al zoo: rinoceronts, zebres, girafes (petites perquè puguin pujar al tren XD) En aquest sentit fa una mica de pena, pobrets animalets que es separen de la seva família i amics :'(
També surten elefants: una de les noies de la pel·li salva un elefantet i el cuida :-)

Per una part és una peli força actual en el que fa a les relacions entre els personatges (una mica d'amistat, una mica de romanticisme..), i per l'altra es nota que es una pel·lícula antiga pel context africà (tots els que "manen" són blancs).

La BSO està signada pel gran Henry Mancini. Segur que coneixeu la cançó Baby Elephant Walk (ESCOLTEU-LA, JA VEUREU COM SÍ).. doncs és d'aquesta peli.

La peli, segons he llegit, està gravada en el que avui és el nord de Tanzania.
Ah! i HATARI vol dir perill en swajili.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Eli el trabajo manual es muy bonito, pero tienes miedo de llamarlo por su nombre, eso no es un pollito eso es un PATO.
La Bruixa del punt

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails