26 de març 2012

Content curator

L'altre dia vaig anar a un curs de "Content curator". L'organitzaven els de BiblogTecarios amb el COBDC (el COBDC posava l'espai i la gestió de les inscripcions, i el curs el va fer l'Evelio Martínez de BiblogTecarios).

Content curator és un perfil professional que ara s'està posant de moda, com el comunity manager i aquestes coses modernes :-) La questió era conèixer en que consisteix i si els bibliotecaris-documentalistes podem assolir aquest nou perfil.

Content curator és aquell qui s'ocupa de la "curació de continguts". Això no vol dir que els hi posem una tirita (haha XD) si no escollir quins continguts són interessants i útils de toooot el que hi ha a la xarxa per tal que els usuaris finals en puguin fer bon ús i sigui allò que realment volen.

La presentació està en línia a través de l'entrada de BiblogTecarios, aquí. I jo us la incrusto aquí sota per a més comoditat:


Bé, cal dir que l'Evelio s'ho va currar un munt i les tres hores de curs van passar volant. 

Per cert, aprofito aquesta entrada per explicar una mica per sobre QUÈ ÉS BiblogTecarios:  


BibliogTecarios es un espacio web colaborativo que busca compartir noticias y opiniones sobre temas de interés para los profesionales del mundo de la Información y la Documentación.
BiblogTecarios es un proyecto que participa de la filosofía del "crowdsourcing": el aprovechamiento de la inteligencia colectiva. De esta manera, en BiblogTecarios podréis encontrar contenidos sobre los diferentes campos de la Biblioteconomía y la Documentación, tratados desde los diferentes puntos de vista de los bloggeros que conforman el proyecto.

Fa poc vaig unir-m'hi :-) aquesta és la meva fitxa:


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails