16 de febrer 2012

[Teatre] La vampira del Raval

Diumenge vaig anar al teatre. M'agradaria anar-hi més sovint, però econòmicament no es pot fer tot... i prou coses que faig, ja! Bé, vam anar a veure LA VAMPIRA DEL RAVAL.

Cartell
Comencem pel principi: és una història real (el final lleugerament modificat, però real si més no). La protagonista de l'obra es ENRIQUETA MARTÍ, una dona que a principis de segle va segrestar i matar molts nens i nenes per prostituir-los i després un cop morts fer-ne cremes i medicaments per curar malalties i neures de la gent rica. Per sorprenent que sembli, mai es va saber del cert quantes víctimes van haver-hi: segrestava nens pobres perquè la manca de recursos els impedia buscar massa (i la policia no buscava nens pobres). Es diu d'ella que ha sigut una de les assessines en sèrie que més activitat ha tingut en el nostre país.

La seva història fa esgarrifar. Podeu llegir-la a la wikipedia
Tenia una doble vida: de dia feia de captaire al Raval i vestia amb roba vella i bruta, mentre que de nit es posava les seves millors gales i anava al pis de luxe que tenia a Gràcia, on els seus clients (tots gent rica de la ciutat) pagàven xifres molt altes per ungüents curatius a base de sang d'infant o abusar sexualment de menors. Molt bèstia. I mai es van saber els noms dels clients...

La història va acabar sabent-se perquè un dia va segrestar a una nena de casa bona, la Teresita Guitard. Una veïna la va veure per una finestra i la policia va anar seguint el fil... a casa hi havia una altra nena que no recordava ja res.. i que havia presenciat com l'Enriqueta matava a un dels nens a la cuina de casa (en Pepito). Tot això podeu llegir-ho amb més calma a l'entrada de la Wikipedia que us he posat abans.

Enriqueta Martí
Ara parlem de l'obra de teatre: 
Els actors ho fan molt bé (boníssim el Mingo Ràfols, un puntazu) i l'obra trasnpira un ambient molt realista (poca llum, to vermell, fum de tant en tant...). 
És un musical, i la música està feta per Albert Guinovart (em vaig fer fan seva amb les melodies compostes per a Nissaga de poder xD). Segons he llegit al facebook de l'obra, ja estan preparant un disc.
Em va agradar molt també la solució que han optat per fer la representació infantil: titelles. La persona que les mou és una crak, queda tot molt bé. Semblen del tot reals.

 Resumint, que la recomano! Nosaltres vam trobar les entrades per l'Atrapalo i per ser diumenge tampoc ens va sortir molt car (17 euros clavats). Val la pena!


MÉS ENLLAÇOS
- Un treball realitzat per alumnes d'un institut (vídeo)
- "La vampira de Barcelona" (Bibarnabloc)
- Enriqueta Martí: itinerari complet (Llegeix B@rcelona)

1 comentari:

Mariaina ha dit...

Carrerons de Barcelona... (8)

PS. L'Albert Guinovart també ha fet MAR I CEL, FLOR DE NIT i 1000 coses més! :D :D :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails