23 de febrer 2012

Palau Güell (Antoni Gaudí)

El primer diumenge de mes, el Palau Güell (Gaudí) és GRATIS. I per tant, vam anar-hi. No hi havia estat mai... :-)

Primer de tot, i abans de començar, he de dir que val MOOOOLT LA PENA que si podeu hi aneu. L'entrada val 10 euros si ets "general" o 8 si ets estudiant/jove o tens més de 65. Tampoc és que sigui extremadament car, però millor aprofitar quan és gratis, que ja paguem prou per moltes altres coses :-)

Actualment l'edifici pertany a la Diputació de Barcelona. L'obra és de Gaudí, per encàrrec del Sr Eugeni Güell entre els anys 1885 i 1890. Era un senyor molt ric! (i a més es va casar amb una senyora rica, filla del 1er marquès de Comillas). 

Va estar un temps reformant-se, i ara en podem gaudir en tota la seva esplendor (penseu que forma part del patrimoni mundial UNESCO)

La visita es fa amb audioguies, al teu aire, apretant els botonets segons el teu ritme.

1. Soterrani / Planta baixa / Entresòl: el soterrai és on és guardaven els cavalls, la llenya, el carbó... te una baixada de cargol molt maca.


Cal dir que tooooooooooooooooot està ple de detallets....

2.  Planta noble / Entreplanta: és l'espai social de la casa. Hi ha el menjador, salons.. el que resulta més curiós és una sala on s'hi feien misses i concerts, ja que l'esglèsia era "de quita y pon": amb uns porticons es deixa veure l'altar o es pot amagar per aprofitar l'espai per a fer-hi altres actes.
A la part de l'entreplanta es on es posàven els músics a tocar. Cal especificar que una de les filles dels srs Güell va ser compositora de música i mentre fas la visita pots sentir algunes de les seves obres a través de l'audioguia.

Pati
Vidres amb imatges. Eren molt rics!!
Això és la sala noble. Mireu els porticons que us deia!

3. Dormitoris: El senyor i la senyora Güell dormien en habitacions separades... no sé si era normal això o bé es cosa de rics... el que no em va quedar clar és on dormien tots els fills, perquè segons he llegit, en van tenir 10! Hi ha una sala que crec que era la dels nanos però no em queda clar que dormissin tots allà...(la filla compositora si que té una habitació per ella sola)

Mireu, tots els detalls estan molt ben cuidats!!!
 4. Golfes / Terrat: a les golfes hi havia la cuina, el personal de servei, la sala per netejar la roba... etc!. Actualment no s'ha conservat res de tot això i és una sala on fan exposicions (ara hi ha la explicació de com s'ha restaurat el palau).
Al Terrat hi ha 20 xemaneies xulíssimes :D (és que tenien moltes llars de foc!!!). Totes tenen colorins, molt al estil Gaudí :-)


Per últim, no te res a veure, però us deixo una imatge de la casa veïna al palau.... (vistes des del terrat). Em fa gràcia que també tinguin un "mosaic artístic"jejeje)
 

Bé, fins aquí la explicació. Espero que us hagi agradat i que us animi a anar-hi si és que no hi heu estat mai!.
Per cert, he utilitzat la guia/plànol de la visita del Palau Güell per elaborar aquesta entrada. La majoria d'informació l'he extreta d'allà.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails