16 de gener 2012

Museu blau (Museu de Ciències Naturals (NAT)

Aquest cap de setmana he estat al Museu d'Història Natural de Barcelona, el "Museu Blau" ("NAT"). Abans estava al parc de la Ciutadella... era molt maco, tenia un aire antic de l'época de la exposicó universal (aquí en parlo una mica, tot i que d'aquesta entrada farà ja quasi 4 anys!) i ara està a on hi havia el Fòrum l'any 2004.

És molt modern i polit, però per al meu gust crec que s'ha  perdut l'essència. Un museu ple d'animals dissecats és més maco dins un edifici antic ;-)

Bé, abans de res dir que a mi les pedres / minerals i els insectes (BITXOS) no m'apasionen. Per tant, tot i que el Museu té una col·lecció gran, la part de bitxos i pedres me la vaig passar una mica per alt.

Quan entres, una de les novetats són uns robots que es mouen si t'hi poses al davant. Un és el cranc que veieu aquí a sota i l'altre és una formiga, tot i que d'ella no et tinc foto! fan molta gràcia :)


Just a l'entrada hi ha també una exposició temporal, però era una mica lletja pel meu gust (oju! és un criteri personal!). Després ja vénen els animals, concretament els antics, els prehistòrics. Com aquesta cosa:


I després de veure molts minerals, pedres, bitxos, papallones de molts colors i escarbats de moltes mides, arriba la part interessant, la dels animals dissecats. Com aquest rat-penat enorme:


O aquests bitxos amb totes les seves dents a punt de mossegar:


Una cosa curiosa: veieu la tortuga que hi ha aquí a sota? és una cosa que mai m'havia plantejat però la columna vertebral de l'animal fa forma de corva, al igual que el "caparazón". És molt curiosa la manera com tenen exposada aquesta pobra bèstia, com si fos una capsa :'(


I finalment, el Rei de la Selva.
És un lleó E-NOR-ME, res a veure amb els lleons femolencs que vam trobar a la Reserva Africana de Sigean...


Conclusió: està bé, és un bon museu. Però jo preferia l'anterior... era més acollidor, més "de tota la vida". Si voleu anar-hi, podeu fer-ho els diumenges per la tarda, que és gratis.

Més informació del museu, aquí.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails