09 de novembre 2011

Col·legi de les Teresianes (Gaudí)

Em fa il·lusió fer aquesta entrada de bloc. Fa un any, a l'anterior edició de l'Open House Bcn, ens vam quedar sense poder-hi entrar.

Aquest any vam anar-hi a primera hora, per si les mosques :-)
El Col·legi de les Teresianes és un magnífic i enorme col·legi que hi ha a Sarrià-Sant Gervasi i que és obra de GAUDÍ.

Primer es va adjudicar a un altre arquitecte (Joan Baptista Pons) però finalment se'n va fer càrrec Gaudí. Calia que fos un edifici sense gaires complements, auster, ja que era un edifici mig col·legi i mig convent, i calia respectar els vots de pobresa (més o menys, això ja sabem tots que la majoria d'estructures religioses no ho contemplen).

L'edifici és molt gran i molt maco:
  

La visita dura només mitja horeta i menys i tot: visitar aquest col·legi és molt difícil i molt complicat, ja que normalment no està gaire obert al públic no vinculat amb l'escola. A mi m'haguès agradat veure més coses, però la visita es centra en poder veure l'entrada per dins (planta baixa) i el pis de dalt, on hi ha el famós passadís d'arcs.

Això és abaix:


I aquest és el passadís. Feia el dia una mica gris i l'arquitecte que feia la visita va dir que era millor veure'l amb llum natural, i és veritat:


El col·legi té també una capella, (que també vam veure per dins), però aquesta no és obra de Gaudí perquè no estava d'acord amb el que deia la mare superiora i va haver de fer-ho un altre arquitecte.

Ara un adjunt que poca gent va veure:
Quan estàvem a punt de marxar vam veure una sala tancada amb un cartellet que posava "Biblioteca". 
Nosaltres erem quatre noietes bibliotecàries que no vam dubtar en posar cara de pena i sol·licitar veure la biblioteca (cosa que va funcionar perquè som molt bones nenes). Cal dir que a la biblioteca no hi poden entrar ni pares, o sigui que és tota una fita :)

Aquí la tenim: 
.
 

La biblioteca tenia el terra de fusta però es va cremar, ja que durant la guerra civil el col·legi va ser ocupat per soldats (al 2006 es van reparar coses que havien desaparegut o s'havien malmès per la guerra i que encara no s'havien arreglat).
Curiositat de la biblioteca: la germana que la porta ens va dir que si algún nen o nena fa soroll, se'ls hi prohibeix l'entrada durant 15 dies.

M'agradaria haver-ne vist més coses, però de moment amb això ja faig. M'encanta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails