20 d’octubre 2011

Edinburgh - Capítol 1. The city

Ja ha arribat el moment de parlar d'Edinburgh. Una de les millors ciutats d'Europa 0_0!!!
No sé per on començar perquè van ser tres dies molt molt intensos i la veritat és que no vam parar quiets ni dos segons...

Per mi el millor va ser retrobar-me amb persones que feia temps q no veia... això és impagable (què haguès sigut de la meva vida si mai haguès fet un erasmus? a vegades m'ho pregunto!).

Dijous passat pel matí (fa set dies només... buaaaa!!! sembla una eternitat T_T) vaig fer un free tour. Són tours gratis on pagues la voluntat... i s'ho curren moltíssim! Tu vas allà a l'hora que comença i ale, let's go. I la noia que ens ho va fer era de Barcelona. Ole tu.

Veieu? la gent es va reunint:


El tour dura 4 hores aprox i t'expliquen DE TOOOT. Per exemple, aquí a la foto de sota veiem un lloc on antigament hi engaxaven lladres durant 24 hores (i la gent tenia carta blanca per fer-li de tot). Cruels, els edinburguesos....
També ens van explicar tota la història entre anglesos, escocesos, William Wallace, ...(em vaig comprar un llibre infantil en anglès que ho explica ^_^)


 La zona del Grassmarket és on torturaven i "ahorcaven" a gent. Des del carrer hi ha unes vistes al castell precioses...
Ara a la plaça hi ha un monument en honor a les 2000 persones que van signar un pacte contra el Rei (un anglès) que els hi obligava a resar el que ells no volien. És una història molt llarga i em fa una mica de pal reescriure-la. Millor us poso la foto del castell des del carrer:


 Una vegada van "ahorcar" injustament una dona que es dia Maggie Dickson, però no va morir, ... una història ben curiosa, la veritat.
I una altra història bonica és la del gosset BOBBY, que quan va morir el seu amo es va estar 14 anys vetllant-lo a la seva tomba. Ara té una estatueta:

 .
I ah! ah! això és molt interessant. Sou fans del Harry Potter? Bé, la senyora Rowling com tothom sap era pobre i va començar a escriure Harry Potter en un tovallonet de paper. Això va ser en un bar que està a Edinburgh i que es diu "Elephant House" (en parlaré un dia en exclusivitat). I ara bé lo interessant, veieu la foto d'aquí sota? doncs és l'escola que va servir d'inspiració a l'hora de descriure Hogwarts!
,

I això no és tot:  la Rowling (que ara és més rica que la reina) passejava pel cementiri de Grassmarket per inspirar-se, i algunes tombes van inspirar els noms de certs personatges (vam veure la tomba d'un tal McGonagall) ^__^
Per cert el cementiri és tot curiós... i juren que hi passen coses extranyes (allà van tenir concentrats a més de 1800 "pactistes" (els del pacte que he esmentat abans) en condicions infrahumanes i tela...! A més com que Edinburgh tenia una de les facultats de medicina més antigues i importants, la gent robava cadàvers... uns robadors de cadavers eren BURKE i HARE... i al museu de policies es pot veure una cartera de pell feta amb la pell de la ma d'un d'ells dos.... O_O!!!!!


I bueno, aquesta última imatge és d'una part no gaire coneguda de Edinurgh i que és tope medieval. Antigament era un poblet, ara està annexionat.
Ja escriure una altra entrada un altre dia, que la ciutat aquesta dóna per mooooooooooooolt i jo m'enrollo massa quan escric!!!! XDDDD


2 comentaris:

MC col·leccions ha dit...

Hola Eli! amb els teus comentaris , sembla que ho visqui jo, tot hi no coneixent el pais, ho fas tan tan tan... que sembla repateixo que no estiguis ja aquí. M'en alegro i veiem que has disfrutat això també ens (en fas) ser feliços, es un do teu, escampar felicitat?..., ho celebrem. Salutacions Miquel i Conxi.

Eli Ramirez ha dit...

jejejej gràcies :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails