12 de març 2011

Japó


Som vulnerables. Tenim un planeta viu i això significa que hi creixen flors i arbres, però que també es poden patir grans desastres.
Quan vaig estar a l'estiu a Chile, la majoria d'edificis tenien esquerdes del terratrèmol de febrer (i això que Santiago no va ser el centre del desastre) i quan estàs allà i t'expliquen les seves experiències, els antics terratrèmols viscuts ("temblores")... no sé, igual és una mica egoista però sempre acabes pensant allò de ... "tinc molta sort per viure en un país on no hi ha perill de tsunamis, terratrèmols, huracans..."

Japó és un país ben preparat, però sobretot a les grans ciutats. Com va dir Marc Bernabé al seu twitter ahir al vespre (@marcbernabe), a Tokio la magnitut va ser de 5,9 i van haver-hi tres morts. En un altre país del món, que hagués passat? 
Bé, la xifra de morts i desapareguts al país va creixent. I les notícies que encara van arribant són greus (explosió nuclear a Fukushima...)

Esperem que poc a poc tot vagi tornant a la normalitat... 
A vegades, veient aquestes coses, també penso en els animals... ja sé que "no són importants", però no puc evitar pensar-ho. Gossos, gatets... vaques, porquets... bé, no sé. I quan tot s'hagi restablert i s'hagi fet balanç de morts i desapareguts, s'haurà de fer el balanç cultural...

Bé, anirem seguint les notícies. Jo us recomano que ho feu amb Twitter: és la millor manera de saber tot el que passa, al moment. Milers de tuits per minut de gent que ho està vivint.

...veient aquestes coses penso que la professió de periodista, com passa amb els bibliotecaris, ha canviat. O ha de canviar si vol seguir viva.

1 comentari:

Alex Pler ha dit...

En qualsevol altre país la tragèdia hagués estat encara més gran, que ja és dir. Ells estan preparadíssims davant d'aquests fenònmens (de fet, la paraula "tsunami" és seva... per alguna cosa serà).

Esperem que tot vagi tornant a la normalitat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails