17 de març 2011

Foursquare (geolocalització 2.0)

El foursquare és guai.

Fa temps, mesos, m'hi vaig donar d'alta... però sense mòbil amb internet. Ja, no té sentit. Cert. Només em vaig donar d'alta perquè volia saber en que constistia i quines possibilitats oferia i tal. Curiositat 2.0...
La cosa va canviar quan, fa dues setmanes, em vaig comprar el mòbil nou.

Llavors em vaig instal·lar les aplicacions per sobreviure (principalment el Google Reader, em va súper bé per entretenir-me mentre vaig cap a la feina ^^) i de nou, Foursquare.

Què és? Doncs és una aplicació d'aquestes 2.0 que tu vas marcant els llocs per on vas passant. És a dir: si estàs al cine poses... "estic al cine tal". I si després vas al restaurant X, doncs poses... "estic al restaurant X".
Aparentment no fa gràcia i pot ser mal vist (home, si jo visqués sola em plantejaria deixar-ho, ja que no està bé informar que estàs fora de casa i que et poden entrar a robar XD!) però quan tot això pot convertir-se en un joc, és quan comença la diversió, ja que pots guanyar "badges", que són com unes chapes per coses que vas aconseguint.

Jo ja tinc 6 xapes:

- Novato: el primer chek-in (dir que estàs en un lloc és fer chek-in)
- Local: anar tres vegades en una mateixa setmana a un mateix lloc
- Aventurero: fer chek-in a 10 llocs diferents
- Superusuario: 30 chek-in en un mes
- Borracho: fer més de 4 chek-in en una sola nit (aclaració: compten nit a partir de les 6 de la tarda....)
- Juerga: salir más de 4 noches seguidas (repeteixo lo dit al punt anterior)

Bé això de que les xapes tinguin el nom en castellà crec que és nou...

Llavors hi ha una altra cosa: POTS FER-TE ALCALDE (mayorship)
Si vas sovint a un lloc i vas fent chek-in més que ningú, et converteixes en l'alcalde del lloc.

Jo de moment sóc alcaldessa de 4 llocs:

- DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (només faltaria!)
- Palau de Mar (je, això ni el Conseller, eh! ijijijijij)
- Estació de Renfe de Blanes
- Estació de Bus de Lloret de Mar
(fa gràcia!)

És una llàstima que a Espanya no estigui massa desenvolupada... vull dir, que no tingui tant d'ús. Hi ha xapes que només pots aconseguir si vius a Estats Units, però bé..
I una altra cosa interessant és que pots fer recomanacions de llocs. Imagina't que vas a una pizzeria i resulta que t'encanta... pos ho afegeixes a la fitxa de la pizzeria.


I el més interessant:

Ha sortit l'actualització per mòbil fa res (4sq m'estava esperant ijijij) i ara encara mola més. 

1) Com que va per GPS que et geolocalitza, doncs ara hi ha un nou menú que es "explorar" i llavors segons on estiguis, et recomana llocs ben valorats pels voltants.

2) I encara més guai (això ja sé que Facebook i tal ja ho tenia implantat) i és que alguns negocis comencen a oferir ofertes si vas a fer chek-in al seu local. Exemple... "si vienes, free mojito!" o "10% de descompte per compres superiors a 30 euros si vens i fas check-in".

Això m'encanta. És molt guai.
Quan començaran a fer-ho les biblioteques???? :-) Segur que es poden buscar alternatives a cost zero que no impliqui negoci!

Bé, si algú em vol agregar al Fousquare, aquí té l'enllaç: eliramirez82

Pd Curiositat: potser la xapa més difícil de conseguir sigui aquesta:

Toma ya! que craks, jajajajaj!

3 comentaris:

Alex Pler ha dit...

Jo vaig estar un parell de setmanes molt enganxat a Foursquare, però ara mateix prefereixo el "Lugares" de Facebook que no té xapes ni mayorships, però és més còmode i ràpid.

sfer ha dit...

Hola!

Acabo de trobar el teu blog seguint un enllaç al blog del Jimbotó que ens recomanava que llegíssim la teva crònica de la xerrada del Komagata (gràcies per explicar-ho!).

Comento aquí, però, perquè jo també pateixo aquesta curiositat 2.0 que dius, i tot i que no estic a Foursquare ni ho he provat, sí que sé que hi ha biblioteques dels USA (com no...) que ho fan servir. De fet, si busques "foursquare and libraries" al Google i domines una mica l'anglès, podràs llegir algunes entrades amb diferents iniciatives de biblioteques relacionades amb aquesta aplicació.

Des d'avui que et tinc al meu reader, que ho sàpigues! ;-)

Eli Ramirez ha dit...

:)
Benvinguda doncs!

ara he mirat això de Foursquare libraries i deu ni dó, si...!

^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails