23 de febrer 2011

BOBCATSSS 2011. La crònica (5/5): Viena!

I per fi arribem al capítol final de la crònica BOBCATSSS'11 (era massa cosa per fer-ho amb una sola entrada XD). Aquest darrer el dedicaré a Viena, on vam passar-hi unes 8 hores útils (i molt ben aprofitades, s'ha de dir!!).

Vam sortir de Szombathely a les 5 del matí (...fred.. son.... ja m'enteneu), i després de dos trens i un metro, vam arribar a l'Òpera de Viena. Era impressionant tot plegat, i tot i que feia força fred, el sol brillava al cel i ens va fer un dia de conya!!!
Com que vam veure que al migida feien visites guiades a l'Òpera, vam decidir tornar més tard i aprofitar per fer voltetes per allà, fins que vam veure que la opció més bona era agafar un bus turístic (va durar dues hores i ens va fer la ruta completa).

Nens japonesos mirant com pixa un cavall
I ah! efectivament el Danubi blau, és blau. Sembla un petit mar (tot i que no tan gran com el Río de la Plata d'Argentina, que el vaig veure de camí a Xile i vaig flipar...!)

Quan la ruta en bus va acabar, vam decidir fer el que sempre fan els bibliotecaris quan van de viatge: visitar una biblioteca (en aquest cas, la nacional). L'entrada val 3 euros i pico si tens el carnet de l'estudiant i ets menor de 27 anys. Jo tinc 28 però va colar.

Catifa corporativa
La biblioteca no és molt gran, però és ben maca. És d'aquestes antigues típiques amb llibres vells i mobles de fusta bona. Inclús amb coses secretes!:

Prestatgeries que es creuen portes

Vista general Ah! Hi havia una petita exposició de l'Strauss (el músic eh! no el dels texans) :-)
I bé. Tot era molt maco. Després de la biblioteca vam comprar 4 souvenirs i a les 14h ens vam dirigir a l'Òpera. L'entrada per la visita guiada valia el mateix, 3 i pico.

És curiós perquè ens van explicar que de mitjana, cada dia venen el 99% de les entrades. Les cadires normalment són força impossibles (no es que siguin extremadament cares, però van molt buscades...!) però cada dia es posen a la venta un piló d'entrades per estar de peu al final de tot, i valen només 3 o 4 euros, segons si és el pis de dalt o el d'abaix.
Això vol dir que anar a veure una òpera al millor lloc del món per fer-ho -i que em perdoni el Liceu- et surt més barat que fer-ne la visita guiada.

Cada dia fan una obra diferent, per tant, si algú visita Viena una setmana, pot anar cada dia a veure una cosa diferent. Hi ha molt de moviment i la gent dels decorats no para (hi ha diferents torns). Penseu que assajen obres futures, obres del moment, preparen el decorat per la nit, després monten el de l'assaig... buf, molta gent treballa allà, molta!

I mira que a mi l'òpera no m'agrada...

Un café, si us plau!

També s'hi pot saltar i fer el burro una mica
Al sortir vam anar a dinar ràpidament i vam segir veient coses fins que va ser l'hora de marxar: la catedral (on es va casar Mozart), el barri jueu, el Cafè Central...

Vull tornar a Àustria! 
Algú s'apunta per anar a Salzburg i de pas fer la ruta Sound of Music?? :-)

1 comentari:

Nodami ha dit...

Jo, jo jo, jo jo vull tornar-hi a Salzburg!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails