09 de febrer 2011

BOBCATSSS 2011. La crònica (2/5): Dániel Berzenyi county library

Seguim per on ens vam quedar (veure part 1/5)

Dilluns per la tarda vam voler visitar la biblioteca pública, per lliure. Ens va sorprendre moltíssim que al comentar al conserge que si podíem entrar i fer fotos, truqués a un bibliotecari perque ens ho expliques TOT. I va ser genial. Molt genial.
.
La dona era súper amable (molt gran, també) i nosaltres ens hi abocàvem amb emoció bibliotecària.  
.
La biblioteca era moooolt gran (4 o 5 pisos) i molt maca, tot i que alguns mobles eren antics. Però tenia encant.
.
 (sala principal)
.
 (revsites hongareses)
.
Els prestatges eren petits. Bé, petits no... però amb poc espai pels llibres.No sé quina és la paraula per definir-ho.
Les lleixes estaven molt juntes per aprofitar millor l'espai i per això la majoria de llibres es trobaven en horitzonal (dic jo que perd una mica la gràcia)
.
 .
Alguns llibres duplicats estaven lligats amb una goma:
.
 .
I oh! tenien llibres en català! Lo bo és que li vam preguntar a la bibliotecària (pensant que diria "what is catalan?") i no només va dir que sí, sinó que buscava directament per codi de llengua per trobar els llibres en català (!). Tot i que no el recordava del tot i va anar a cercar a una altra bibliotecària (això és atenció personalitzada al màxim!!!)
.
 .
Una altra cosa interessant era la sala de música. Hi havia un usuari escoltant música i a tot arreu hi havia llibres i revistes... i música, clar! I instruments (per decorar, suposo):
.
 (lailolá)
.
I ep! també hi havia molts casets!!!!! (cassete) (K7). Però molts!
.
 .
Per si fos poc, també ens va obrir les portes a l'arxiu. Ens van explicar un munt de coses genials i després ens van ensenyar EL PRIMER DIARI DE LA CIUTAT (única còpia que es conserva!) i uf, mil coses més!
.
 .
Armaris compactes:
.
 .
La dona de l'arxiu no parlava anglès ni alemany ni res més que no fos hongarès... però se les va apanyar per mostrar-nos el seu hobby (després em vaig fixar que la biblioteca n'estava plena).
Fa coses amb castanyes, fulles seques... i estan amagats entre els compactes :-)
.
 .
Llibres petitons:
.
 .
And finally, la sala infantil. Love it.
.
.
(diré el que vaig dir al Facebook): Els bibliotecaris tenim complicitat i amistat predefinida amb la resta de bibliotecaris del món. Jo crec que si existís un moviment de COUCHSURFING entre bibliotecaris, molaria. Qui si anima??? Podríem crear una base de dades mundial amb bibliotecaris que vulguin cedir el sofà a un altre bibliotecari viatger!!!
.

2 comentaris:

Nodami ha dit...

L'idea no és gens dolenta.... que diu el COBDC del CouchSurfing??? Aquesta sí que sería una bona raó per col·legiar-te!!! Ara que amb les pràctiques d'estiu a l'UB hem fet molt "couchsurfing bibliotecari" jajajajajaja!

Akiko-chan ha dit...

Haces que BiD me atraiga de nuevo (una miqueta) y todo... Jajaja!
Que envidia, de paseo por el mundo... ¡yo de mayor quiero ser como tú!
*^*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails