09 de desembre 2010

Primeres Jornades per a Joves SíSí (part 1)

Feia dies que volia fer aquesta entrada però entre una cosa i l'altre encara no m'hi havia posat.
Som-hi doncs :)

Aquestes Jornades es van realitzar fa dues setmanes a Lloret de Mar (27 de novembre). La idea era oferir oportunitats als joves que no són NiNi (o sigui, els que ni estudien ni treballen, ni volen fer-ho -aquest últim matís és important) i que per tant, són SíSí (si volen treballar i si volen formar-se).
Hi vaig anar una mica escèptica, però en vaig sortir ben contenta: van estar molt bé! Es feien a l'Aparthotel Costa Encantada.

La primera persona en parlar va ser
Marion Suffert, professional dels rrhh, especialista en treball i canvi organitzacional.
La seva conferència era sobre "com buscar feina". De fet, cap dels ponents no ens va descobrir la sopa d'all, però ho explicaven tot d'una manera molt clara.

La Marion es va centrar en definir els tipus de treballs actuals. És a dir: que pràcticament no existeixen les "feines per sempre" i que hem d'estar sempre preparats per al canvi. Inclús estar preparats per les situacions d'atur.
També va donar molta importància al fet que el 80% de les ofertes de treball no estan publicades, i va mostrar una imatge d'un iceberg:
- El 20% que sobresurt, són les ofertes que es publiquen, les que demanen uns CV de la òstia, les ofertes que et deprimeixen pq no compleixes ni la meitat dels requisits. Ella deia que buscar feina no es fa així, i que si només et bases amb les ofertes publicades, amb una hora a la setmana en tens prou.
- L'altre 80% és el mercat laboral ocult, el de les ofertes que no es publiquen, sinó que es mouen de boca en boca.

No sé si estic del tot d'acord, però part de raó si que té.

El que funciona avui en dia són els contactes, networking.. és una realitat que no es pot negar.
De tant en tant m'arriben ofertes de feina "no publicades" (sobretot de l'àmbit sociocultural) i gràcies a la connexió que tenim avui en dia amb tothom, les puc enviar a qui crec que els hi poden ser útils.. i de fet, el pis on estic vivint ara l'he trobat gràcies a un contacte del facebook. Jo hi crec molt en el poder de les xarxes socials...

Bé, la Marion també va donar un altre consell: no parlar de les coses que has fet sinó de les coses que pots fer. Trobo que això és important de cara a quan vas a buscar feina i fas entrevistes (algun dia muntaré una empresa de recursos humansxDDD).
Sovint a les entrevistes sempre diem "sí, sí" "sí que ho puc fer!" i per dins potser pensem: "que estic dient, jo podré fer això??"
Quan vaig fer la entrevista per DIXIT a través de INDRA (jo estic contractada per Indra) a l'entrevista em van dir: "tu ets capaç de fer sessions informatives i visites guiades?" i jo vaig pensar:
PARLAR EN PÚBLIC DAVANT DE GENT? nonoononono! però de la meva boca va sortir un "i tant que sí". Després vaig afegir un "bé, les primeres suposo que em costaran".
Però bé, aquesta part ja està superada. Sort que vaig ser positiva x
D
Resumint: truc per trobar feina:
PARLAR AMB ELS AMICS


Finalment va parlar-nos dels perfils professionals "clàssics" que estaven desapareixent, i com n'estaven sorgint de nous. Exemple: community manager (ahm, de que em sóna això??) :P
El sector musical, l'editoral... tots canvien.

Només cal veure el nostre entorn (ara parlo com a bibliotecària)... tot el tema de la propietat intel·lectual, dels eBooks, dels nous usuaris multiculturals... tot això, tots aquests factors, fan que el nostre àmbit professional hagi donat un gir i no per això hem d'espantar-nos. El truc està en ser cada cop més amplis i contactar amb els perfils professionals que siguin necessaris per consolidar el nostre dia a dia professional de la manera més òptima (informàtics, educadors socials, el que sigui).

I m'he enrollat molt o sigui que de moment ho deixo aquí. El proper capítol, Alfons Cornella (potser també li dedicaré un post sencer) I també va venir Montserrat Peñarroya a parlar de la gestió de la marca personal (2.0). Suposo que també en faré una entrada sencera (un altre dia).

2 comentaris:

Moroboshi ha dit...

Sí i no. No és tan fàcil. Si he de dependre de les coses que em diuen vaig bé. Tu ets la persona que m'ha dit coses més útils, però tot i així de qualsevol cosa de community manager que dic "va, sí"... em descarten en menys de 24 hores.

A les entrevistes ja em mostraré positiu i exageraré les meves capacitats, però... primer he de tenir entrevistes. De moment, res de res.

Jo ja no sé què més fer, i és cert que si et bases en Infojobs i algun portal més... amb una hora al dia màxim ja has vist totes les ofertes noves... una merda, tu.

Nodami ha dit...

Ojo, ¿estás segura del "matiz"? eso de que los "jóvenes" no quieran ni estudiar ni trabajar se está convirtiendo en un estereotipo a marchas forzadas!! La etiqueta del Nini la utilizaría sobre todo para los adultos!! entre ellos sí que abundan los inútiles Nini, que calientan la silla de sus despachos cobrando un sueldo y ni estudian, ni trabajan ni dejan trabajar a los jóvenes que vienen detrás de ellos!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails