31 de desembre 2010

Barcelona World Race: Sense escales. Dos tripulants. Navegació extrema

Avui és un dia molt important, perquè s'acaba l'any.
Normalment faig un resum de tot el que he fet en els 365 dies (vaig començar al fotolog i ho he seguit fent al blog!) però he preferit deixar-ho per demà perquè avui vull parlar d'una altra cosa.
.
Es tracta de la "Barcelona World Race"
.
.
Segurament molts de vosaltres no sàpigueu que és, però és un esdeveniment força important! I la veritat és que si no treballés al costat del port, segurament no me n'hagués enterat...
Doncs bé, resulta que és la única regata a vela al voltant del món que es fa amb 2 tripulants i SENSE ESCALES (ni ajudes externes)(uns tres mesos, fins a finals de març).
..
Segons la pàgina web, són 46.300 km per "l'ortodrómica", que és la ruta més curta per fer la volta.
.
Jo la veritat és que no hi entenc massa, cert, (per no dir gens) però et deixes envoltar. És com quan feien el Rally Costa Brava i com que els cotxes sortien i arribaven a Lloret, et deixaves endur per la màgia del moment i visitaves els stands de cotxes, motors i benzina com si fossis la persona més experta del món xD.
.
El cas és que per l'ocasió del World Race, han posat una carpa al Passeig de la Barceloneta (diria que es diu Passeig Joan de Borbó). És una carpa estable i molt gran, l'han clavat bé al terra! i per dins està plena d'stands, fins i tot una secció de llibres (nàutics, clar):
.
.
Aquests dies també s'ha pogut accedir al moll i veure de més a prop els barcos. Jo he aprofitat per fer fotos, perquè han sigut dies molt macos!
.
I també han posat una petita exposició de fotos relacionades amb el mar:
.
.
La veritat és que tot plegat impresiona una mica... vull dir... pensem-hi: 3 messos que no menjaran res sòlid ni fresc i lluitant contra vent, pluja, mala mar...
Aquí els tenim amb els darrers preparatius. Cada minut compta.
.
.
Més info: http://www.barcelonaworldrace.org/ca/index.php

*Totes les fotos posades en aquesta entrada són meves, i si voleu veure'n més, les he posat al Flickr.
.

1 comentari:

Nodami ha dit...

Al Museu Marítim hi han més fotos de la BWR!!! i avui és l'últim dia per visitar l'exposició Escoles d'altres mons!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails