11 d’octubre 2010

Confessions bibliotecàries (I)


Avui que tothom està fent pont, #joconfeso

1- Que mai sabré fer citacions bibliogràfiques com déu mana.
El primer any de carrera, com a bons bibliotecaris, ens van esenyar a fer citacions bibliogràfiques. Sé que hi ha una cosa que es diu "ISO 690"... però no sé, per molt que en faci (i això que cada dos per tres n'has de posar) mai recordo si una cosa va en cursiva, negreta, al davant d'això, al darrera de lo altre... no.
L'assignatura era "Fonts i serveis d'informació". Feiem unes pràctiques cada setmana i a la de citacions recordo haver tret un 3 (bé, és la única pràctica que vaig suspendre). A l'examen final no van sortir citacions "perque ja ho havíem treballat amb les pràctiques" (uf) (^^) i abans d'acabar el semestre, vam poder fer una pràctica voluntària que si treiem bona nota, es substutuïa per la pràctica amb menys nota (uf) (^^).
El cas es que cada cop, caaaada cop, que he de posar referències bibliogràfiques, dubto...
Ara recordo, també pensant en l'assignatura (estic com recordant coses que no sabia que recordava) que als "Dossiers electrònics" teníem molts documents que explicaven tota mena de situacions. Inclús una mena de manual fet per uns tals "Estivill i Urbano" que, en aquells moments, segurament ni sabíem que aquelles persones estaven sota el nostre mateix sostre. I, de fet, jo al principi em pensava que era una sola persona amb aquests dos cognoms, com qui diu "Ramón y Cajal"....
Igual, ara que hi penso, queda una mica fatal confessar que no se fer simples citacions... però és que de veritat, crec que tinc dislèxia bibliogràfica!

2- Faig una segona confessió que m'ha vingut en ment mentre escrivia aquesta primera. He de reconèixer que ni jo ni la meitat de les persones que agafavem apunts a l'assignatura d'Arxius (Organització d'Arxius, crec que era) sabiem que era la "Casa de l'Ardiaca" i per tant, no ho sabíem escriure. Això ens provocava molta confusió.. "Casa Delarriaca" "Casa de l'Arriaca" "Casa de l'Adraca" (ningú ho tenia igual escrit!). Era una paraula que sovint sortia i quasi ningú sabia apuntar-la (això ho he descobert anys després comentant-ho amb altres companys de promoció xD)
Curiosament, vaig resoldre el misteri quan aquesta casa va sortir al "Repte del divendres" (un concurs de la meva facultat que va deixar de fer-se i que era molt guai) i se'ns va fer una pregunta sobre la simbologia de la bústia...

(Origen foto: blocdefotos)

1 comentari:

Akiko-chan ha dit...

Pero podías coger apuntes en Arxius?? Si a mi me leían el ppt solo... u_u
Y lo de hacer citaciones creo que fue lo único que me gustaba... JAJAJA! Pero también tenía un cacao tremendo... ^^U

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails